Ton Reijnen gaat scholen Sint-Christoffel leiden

Schoolbestuur Sint-Christoffel heeft een opvolger gevonden voor de eerder vertrokken directeur-bestuurder Jessica van Zuidam. Per 1 februari treedt Ton Reijnen in dienst en volgt hij interim-bestuurder Marjo van Gelderen op.

Sint-Christoffel heeft als schoolbestuur een aantal basisscholen onder haar hoede in Boxtel. Dat zijn de Sint-Petrusschool, De Hobbendonken, De Beemden, De Vorsenpoel, Molenwijkschool, Prinses Amaliaschool, De Maremak en Sint-Theresiaschool (Lennisheuvel). Begin dit jaar werd bekend dat het bestuur het contract van de in 2014 aangetreden Van Zuidam niet wenste te verlengen en startte de werving van een opvolger.

Die is gevonden in de persoon van Reijnen, die momenteel leiding geeft aan twee basisscholen in Nijmegen: De Bloemberg en De Wingerd. De laatste school telt vierhonderd leerlingen en is hecht verbonden met de gemeenschap in Nijmegen. Onder meer wordt samengewerkt met voetbalclub NEC.

De Bloemberg is een brede school met honderdvijftig leerlingen waar naast vier reguliere gecombineerde groepen ook vijf schakelklassen bestaan. Die worden bezocht door kinderen die de Nederlandse taal nog niet voldoende machtig zijn. Ze verblijven een jaar op De Bloemberg en stromen dan door naar de school in de eigen wijk.

Reijnen gaf als directeur eerder leiding aan basisschool De Aldenhove, eveneens in Nijmegen. Daarvoor was hij als leerkracht en adjunct-directeur verbonden aan een basisschool in Venray en gaf hij Nederlands en wiskunde aan een lts in Deurne.

De raad van toezicht van Sint-Christoffel heeft het volste vertrouwen dat met de aanstelling van Reijnen een goede invulling wordt gegeven aan de vacature die op 1 augustus was ontstaan. Totdat Reijnen aantreedt, behoudt interim-bestuurder Van Gelderen de dagelijkse leiding.