Afbeelding
Foto: Annelieke van der Linden

staande ovatie voor concordia en liempds gemengd koor

Oude traditie herleeft in Liempdse kerk

In Liempde was het jarenlang traditie: op kerstavond werd de nachtmis muzikaal omlijst door fanfare Concordia. Echter, de laatste jaren was het muziekkorps niet meer aanwezig in de kerk van Sint-Jans Onthoofding. Dit jaar was de fanfare wél weer van de partij. Op kerstavond werd een oude gewoonte nieuw leven ingeblazen...

De voorbije jaren beklommen enkele enthousiaste muzikanten van de fanfare op kerstavond de kerktoren om vanuit de spits Liempde te laten genieten van kerstmuziek. Half september gingen er geluiden op om de traditionele nachtmis met muziek nieuw leven in te blazen. Fanfare Concordia zocht contact met kapelaan Geoffrey de Jong en met het Liempds Gemengd Koor. Die bleken enorm enthousiast over het idee. Zo kreeg Liempde zijn muzikale mis op kerstavond weer terug.

BOMVOLLE NACHTMIS

De kerk was donderdagavond bomvol; meer dan vierhonderd mensen vonden hun weg naar de nachtmis. Sommige Liempdenaren moesten hierdoor zelfs genoegen nemen met een staanplaats. Na afloop kregen fanfare Concordia en het Liempds Gemengd Koor een staande ovatie van het publiek. Iedereen was het erover eens: deze traditie, die weer nieuw leven in is geblazen, moet blijven bestaan...

FOTO ONDER: De muzikanten van fanfare Concordia namen op kerstavond plaats voor het altaar tijdens de nachtmis. (Foto: Albert Stolwijk).


Snertconcert

Met carnaval voor de deur is het tijd voor de 34e editie van het Snertconcert in Lennisheuvel, georganiseerd door de Beyersland Kapel. Het evenement vindt plaats op vrijdag 29 en zaterdag 30 januari om 20.00 uur in gemeenschapshuis Orion. Kaarten kunnen vanaf 3 januari besteld worden via www.beyerslandkapel.nl.