Afbeelding
Foto: Henk van Weert

Bert Bossink: onmetelijke
kennis van de nederbeat

Bert Bossink stond bekend als een wandelende encyclopedie op het gebied van pop- en rockmuziek uit de jaren vijftig, zestig en zeventig. Veel media, waaronder tijdschriften en ook (radio)programma's, deden regelmatig een beroep op de Boxtelaar vanwege zijn onmetelijke muziekkennis. Tweede Kerstdag overleed hij onverwacht.

Bossink nam onder meer deel aan een forum over een halve eeuw nederbeat dat vier jaar geleden werd gehouden door muziekjournalist, programmamaker en deejay Stan Rijven. Het evenement werd gehouden ter gelegenheid van het vijftigjarig bestaansjubileum van de bekende popgroep Golden Earring. De Boxtelse muziekhistoricus vertelde vol overgave over de opkomst van Den Haag als beatstad en putte daarbij uit de kroniek 'Het Liverpool van Nederland', die hij samen met Ton van Steen schreef. Deze uitgave bevat een schat aan informatie over alle beginnende beatgroepen die de Hofstad rijk was.

RADIO 5 NOSTALGIA

Bossink was ook een bekende in de radiowereld. Hij werd door Omroep Max Radio 5 Nostalgia uitgeroepen tot favoriete gastenboek-internetauteur.

Bert Bossink overleed op 69-jarige leeftijd aan de gevolgen van een hartaanval.

FOTO ONDER: Bert Bossink uit Boxtel was jarenlang een vraagbaak op het gebied van popmuziek uit de jaren vijftig, zestig en zeventig.