DOORSTART VOOR ORGANISATIE

DA-drogist Oosterhof blijft open voor publiek

ANNELIEKE VAN DER LINDEN

Toen bekend werd dat de rechtbank Amsterdam uitstel van betaling verleende aan DA, was het 'even schakelen' voor Marc van den Biggelaar, eigenaar van de DA-drogisterij in winkelcentrum Oosterhof. ,,Om geen risico te lopen, heb ik bestellingen gedaan bij andere leveranciers." Inmiddels is duidelijk dat DA een doorstart maakt.

Van den Biggelaar laat weten dat hij in de weken voor Kerstmis goede zaken deed. ,,Het nieuws over DA zorgde daarom voor een nare bijsmaak." De drogisterijketen kent 266 filialen, waarvan er 259 gerund worden door zelfstandige ondernemers. Ook Van den Biggelaar is franchise-nemer, hij nam de drogisterij in winkelcentrum Oosterhof in 2013 over. ,,Ik wil graag bij DA blijven, dit bedrijf staat voor deskundigheid, advies en service. Daar hoort onze winkel bij. Door de doorstart verandert er voor klanten niets: DA-drogisterij Van den Biggelaar blijft bestaan."

Om geen nee te hoeven verkopen aan klanten, deed Van den Biggelaar vorige week extra bestellingen bij andere leveranciers. Cadeaubonnen van DA kunnen gewoon worden ingewisseld in de winkel. Gisteravond werd duidelijk dat de moederorganisatie is overgenomen door de Drogisterij Service.


ALBERTO: 'ALL YOU NEED IS ALAAF'

'Nog steeds een prima markt voor originele carnavalshits'

Met de nieuwe single 'All you need is alaaf' heeft Alberto deze week volgens kenners een geheide carnavalshit gelanceerd. Achter Alberto gaan zangeres Inge van den Biggelaar en muzikant/producer Roel Jongenelen uit Boxtel schuil, die daarmee als een van de eersten inspelen op het carnaval.

Met 'Onno, mag ik je toyboy zijn' beklom Alberto vorig jaar de carnavalshitlijsten. Op ludieke wijze werd ingespeeld op het relatieperikelen van oud-burgemeester Onno Hoes van Maastricht met diens inmiddels ex-echtgenoot Albert Verlinde. ,,Ook dit jaar hebben we naar een leuk thema gezocht en samen met Joris en René Cijffers hebben we 'All you need is alaaf' uitgewerkt", vertelt Van den Biggelaar. Jongenelen schreef de tekst.

Het lied is een bewerking van 'All you need is love' van The Beatles en heeft een swingend carnavalssausje gekregen. De boodschap is dat iedereen beneden de rivieren welkom is om carnaval te vieren, ook 'noorderlingen' die minder bekend zijn met het volksfeest. Met een boodschap van love & peace wordt iedereen opgeroepen carnaval te vieren. De single wordt ondersteund met een kleurrijke videoclip.

Volgens Van den Biggelaar is er nog steeds een leuke markt voor carnavalshits. ,,Vorig jaar hebben we gezien dat we met Alberto prachtig hebben ingespeeld op de actualiteit en dat dat veel losmaakt. Dit jaar denken we ook een leuk nummer te hebben gemaakt dat zal resulteren in veel optredens. Er is niets zo leuk dan optreden met carnaval."