Bedrijfsleider Ralph Zomer van 040FIT! verwelkomt Johan van de Langenberg. Van de Langenberg is het duizendste lid en krijgt een jaar  gratis sporten cadeau. (Foto: 040FIT!).
Bedrijfsleider Ralph Zomer van 040FIT! verwelkomt Johan van de Langenberg. Van de Langenberg is het duizendste lid en krijgt een jaar gratis sporten cadeau. (Foto: 040FIT!). Foto: 040FIT!

Sportschool kent vliegende start

Nu al duizendste lid voor fitnesscentrum 040FIT!

Lonneke Hoondert

Op donderdag 24 december wandelde hij nietsvermoedend binnen bij sportschool 040FIT! in Boxtel. Johan van de Langenberg kwam voor een sportabonnement en bleek bij inschrijving het duizendste lid te zijn. Voor de fitnessclub reden voor een feestje. En voor Van de Langenberg? Die hield er een jaar gratis sporten aan over.

De sportschool aan Fellenoord opende dit jaar op 4 oktober haar deuren en bleek populair onder Boxtelaren. In november tikte de teller al ruim achthonderd leden aan. Werknemers van de fitnessclub hoopten eind januari de duizend inschrijvingen te halen. Iets te voorzichtig geschat, naar het bleek. Want eind december schreef het duizendste lid zich in.

Topprestatie

Het fitnesscentrum lanceerde al ruim voor de opening een uitgebreide reclamecampagne in deze krant. Dat zorgde voor veel nieuwe aanwas: voordat de sportschool opende kwamen de inschrijvingen al binnen. ,,Boxtelaren waren ontzettend benieuwd naar onze sportclub en schreven zich massaal in", vertelt Zomer.

Bedrijfsleider Ralph Zomer is apetrots. ,,Voor ons team voelt het als een topprestatie, maar zonder onze klanten was dit niet gelukt."

De sportschool had daarnaast baat bij haar bring-a-friend-actie, waarbij leden een maand gratis sporten verdienen als ze een nieuw lid aandragen. ,,Er is zelfs iemand die nu zeven maanden gratis mag sporten", lacht Zomer.

Nieuwe doelen

De duizend leden voor eind januari werden snel behaald. Zomer is echter voorzichtig bij het formuleren van een nieuwe doelstelling. ,,Wij zijn pas écht tevreden als de duizend klanten die we nu binnen hebben gehaald, volgend jaar weer een abonnement afsluiten en het nog steeds naar hun zin hebben."

De bedrijfsleider benadrukt dat toekomstige sporters zich niet moeten laten afschrikken door het hoge ledenaantal. ,,Natuurlijk is het druk op maandag- en dinsdagavond en moet je soms op je beurt wachten. Dat is bij elke sportschool zo. Maar er is ruimte genoeg. Zeker in de ochtend en in de middag hebben we nog plek", legt Zomer uit. ,,En als je een fitnessclub runt en het is op maandagavond rustig, dan doe je ook iets verkeerd lijkt me", besluit hij met een vette knipoog.