GEMONDSE DARTER VERRASSEND ONDERUIT

Michael van Gerwen strandt in 3e ronde WK

Darter Michael van Gerwen heeft de derde ronde van het WK darts in Engeland niet overleefd. De Gemondenaar verloor dinsdagavond in een zinderende wedstrijd met 4-3 van Raymond van Barneveld die doorstoomt naar de kwartfinale.

Van Gerwen, wereldkampioen in 2014, was ontgoocheld na de verliesbeurt. Voor de camera's van de dartsbond PDC gaf hij aan dat hij te veel punten had gemist om het Van Barneveld moeilijk te kunnen maken. ,,Het is heel verdrietig, maar ik sta weer met beide benen op de grond", stelde de favoriete oud-Boxtelaar. ,,Dit doet zo'n pijn. Ik miste twee belangrijke dubbels. Maar ik kan dit alleen mezelf verwijten. Ik heb dit jaar heel veel titels gewonnen, maar die zou ik allemaal in de prullenbak willen gooien om deze te winnen. En dat is helaas niet gelukt. Nu ga ik op vakantie en na Nieuwjaar ga ik weer darten."Van Gerwen begon sterk aan de wedstrijd en kwam op 1-0 voorsprong. Van Barneveld won de twee daaropvolgende sets, maar zag Van Gerwen - zoals zo vaak dit seizoen - sterk terugkomen. In drie supersnelle legs kwam de Gemondenaar terug tot 2-2.


Van den Braak

verlengt contract

bij RKSV Boxtel

Trainer-coach Henri van den Braak van derdeklasser RKSV Boxtel heeft onlangs zijn contract met de Munselploeg verlengd.

Het bestuur van Boxtel is tevreden over de werkwijze van de Oisterwijker. Van den Braak is bezig aan zijn eerste seizoen bij de rood-witten.


Rolstoeltennis

Rolstoeltennis Thadia organiseert zondag 10 januari van 10.00 tot 16.30 uur een rolstoeltennistoernooi, inclusief een open dag voor nieuwkomers, in sportcomplex De Braken. Veel spelers hebben zich al aangemeld. Daarnaast krijgen bezoekers de kans om rolstoeltennis zelf te ervaren.

Seniorenbiljart

Uitslagen afgelopen week

't Pommeransje - Ons Genoegen        39-32

Samen Sterk - De Poedelaars        25-35

't Krijtje - Unie Boys        40-27

Ons Vertier - De Fetsers        25-40

De Treffers - De Eenheid        26-40

Dè Zie'k Wel Zitte - De Prutsers        38-25

De Stapelaars – Kloosterboys        30-35

De vijfde set was razend spannend; nadat eerst 'Barney' op voorsprong was gekomen, greep Van Gerwen twee legs maar was het zijn Haagse tegenstander die uiteindelijk de vijfde leg won en daarmee ook de set pakte: 3-2.

Van Gerwen moest daarna aan de bak en de zesde set winnen om niet vroegtijdig naar huis gestuurd te worden. Dat lukte; in vier legs kwam de setstand op 3-3 en konden beide darters zich opmaken voor de beslissende zevende set. En die werd tamelijk eenvoudig gewonnen door Van Barneveld.

Vooral over het ijzingwekkende tempo en het hoge niveau van beide darters werd nog lang nagepraat. Zowel Van Gerwen als Van Barneveld lieten zien over een uitstekende concentratie te beschikken en lieten zich in het kolkende Alexandra Palace niet van de wijs brengen.