Afbeelding
Foto: MuBo

INTERACTIEVE DOE-EXPO COPY-PASTE

Dubbeltentoonstelling
in museum MuBo

Museum MuBo in Sint-Ursula biedt tot en met zondag 10 januari onderdak aan twee wisseltentoonstellingen. Naast de vaste collectie kan de expositie 'Is de krant er al?' over zeventig jaar Brabants Centrum bezichtigd worden en is de interactie doe-tentoonstelling Copy-Paste te zien.

'Copy-Paste' is een eigentijdse tentoonstelling over hergebruik in de kunsten. De multidisciplinaire expositie bestaat uit zeven vernieuwende kunstwerken, gemaakt uit bestaand materiaal door negen kunstenaars. Zo wordt oud ijzer een vreemde geluidsmachine (foto) en kun je nieuwe gedichten maken met bestaande zinnen. Een ouderwetse kopieermachine wekt zelfgemaakte tekeningen tot leven op het plafond en met bestaande foto's is een collage gemaakt van een fantasiewereld. Spectaculair is de animatiefilm, het ultieme filmverhaal gemaakt uit 65.000 uitgeprinte filmbeelden van driehonderd filmklassiekers van James Bond tot Frankenstein.

'Is de krant er al?' laat de geschiedenis van Brabants Centrum zien en biedt een interessant historisch overzicht van wat er in de loop der tijd speelde op het gebied van politiek, sport, cultuur, religie, bedrijfsleven, bouwen en slopen. Tot 1974 werd de krant gedrukt met het ambachtelijke offset-drukproces, waarbij de teksten handmatig met loden letters werden samengesteld. Hoe dit in zijn werk ging, is ook in de expositie te zien.

Gedurende de kerstvakantie wordt in MuBo gratis glühwein, chocolademelk met slagroom en koffie of thee geschonken in de ontvangstruimte. De entreeprijs voor volwassenen is 3,50 euro, kinderen vanaf 12 jaar betalen twee euro. Voor de jeugd tot 12 jaar is de toegang gratis, mits onder begeleiding van een volwassene. MuBo is geopend op zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur.