Afbeelding
Peter de Koning

succesvolle winterfair bij 't dommeltje op hoog munsel

Tai Chi-bewegingen op het boerenland

ANNELIEKE VAN DER LINDEN

,,Op onze Facebookpagina gaven ruim zeventig mensen aan dat ze aanwezig zouden zijn. Er zijn uiteindelijk veel meer bezoekers gekomen", glunderde Lenny Bakx zondag. Samen met Sandra Dobbelsteen, Elbertje Spoor, Esther van de Wouw en Ingrid Verstappen organiseerde ze een Winterfair bij 't Dommeltje op Hoog Munsel. De activiteitenboerderij bleek een passende locatie te zijn voor het evenement.

De zondag na Kerstmis bleek een populaire dag om eropuit te trekken. Gezinnen kwamen die dag in groten getale per fiets of auto naar 't Dommeltje om langs kraampjes te struinen, deel te nemen aan workshops die werden aangeboden of gebruik te maken van de vele activiteiten die 't Dommeltje aanbiedt. ,,We hebben elkaar op het juiste moment gevonden", zei Bakx over de samenwerking met eigenaar John van Hal van 't Dommeltje. ,,Vier collega's en ik kwamen op het idee een evenement te organiseren waar we onze producten konden promoten. Tijdens onze zoektocht naar een locatie stuitten we op 't Dommeltje. Eigenaar John van Hal wilde zijn locatie graag beschikbaar stellen, ook om bekendheid te geven aan zijn boerderij. Zo plukt iedereen de vruchten van dit evenement."

Ook Van Hal liep enthousiast rond in de activiteitenruimte, die was omgebouwd tot marktplaats waar standhouders onder meer sieraden, kleding, kruiden en speelgoed aanboden. ,,Je merkt dat het ieder uur drukker wordt. Ook zie ik vele nieuwe gezichten. Er is voor ieder wat wils tijdens de Winterfair. Je kunt hier zelfs een workshop tai chi volgen tussen de koeien. Geweldig toch?"

Terwijl kinderen miniatuurkoetjes en houten klompjes beschilderden of met het hooi speelden in de grote stal met koeien, gaf Tamara Koopman uit Liempde op dezelfde plek een workshop 'Nia', dat elementen van tai chi bevat. ,,Heerlijk om zand onder mijn voeten en hooi tussen mijn tenen te hebben", lachte ze na afloop van de tweede workshop. ,,Een leuke locatie, waar ik meer bekendheid kan geven aan Nia."

Bewustwording en balans waren de thema's van de Winterfair, laat Bakx weten. ,,We willen dat mensen met een goed gevoel het nieuwe jaar in gaan. Dat was ook de reden een vuurceremonie te houden, waarbij mensen de wensen voor het jaar 2016 symbolisch in het vuur konden gooien." De Winterfair trok uiteindelijk zo'n driehonderd bezoekers naar 't Dommeltje. ,,We hebben lang nagedacht over een geschikte datum", aldus Bakx. ,,De zondag na de kerst blijkt aan te slaan. We zullen dit evenement vast nog vaker organiseren."

FOTO BOVEN: Tijdens de Winterfair bij activiteitenboerderij 't Dommeltje was het mogelijk enkele workshops te volgen. Zoals een lesje Tai Chi op het weiland, tussen de koeien... (Foto: Peter de Koning).


Speldjes en bloemen voor jubilarissen Theresiakoor

Op Eerste Kerstdag, tijdens de eucharistieviering in de Sint-Theresiakerk in Lennisheuvel, zijn twee leden van het Theresiakoor gehuldigd voor hun jarenlange inzet. Bea van der Linden-Schulpen zingt al veertig jaar in het koor mee, terwijl Mary Maas al 12,5 jaar lid is van het muziekgezelschap.

Aan het eind van de viering werd het koor gevraagd naar voren te komen. Onwennig en wat verbaasd kwam het gezelschap richting het altaar. Pastor Harry van den Tillaart dankte het koor voor de muzikale ondersteuning bij vele vieringen dat door de aanwezigen onderschreven werd met een applaus. Vervolgens werd de werkelijke reden onthuld voor het naar voren roepen van het koor: twee leden werden vanwege een jubileum extra in het zonnetje gezet. Van der Linden ontving de gouden speld van de Nederlandse Sint-Gregoriusvereniging (NGSV). Voor Maas, die haar koperen jubileum vierde, was er een bronzen onderscheiding. De NGSV is de vereniging voor kerkmuziek in Nederland, waarbij alle koren van de katholieke kerken zijn aangesloten. Beide jubilarissen werden daarna door zowel het koor als door de Lennisheuvelse kerkgemeenschap in de bloemen gezet. Een spontaan ingezet 'Lang zullen ze leven', werd door alle kerkgangers meegezongen, waarna velen de jubilarissen persoonlijk feliciteerden.

FOTO ONDER: Mary Maas (rode jasje) en Bea van der Linden (links) werden op eerste kerstdag in het zonnetje gezet tijdens de viering in de Sint-Theresiakerk.

Uiltjes maken van vilt en dennenappel tijdens de Winterfair. (Foto: Peter de Koning).
Afbeelding