Afbeelding
Foto: Annelieke van der Linden

What's Up, Britt & Robin?

Paardensportvereniging Sint-Martinus organiseerde zondag een Bixie-wedstrijd, die vernoemd is naar de mascotte van de paardensportbond en bedoeld is voor de allerjongste amazones en ruiters. Britt Buijzen was één van de deelnemers.

Wie ben je? ,,Ik ben Britt Buijzen, acht jaar oud en woon in Gemonde. Dit is mijn pony Robin, een zeven jaar oude Welsh-pony."

Je bent net klaar met de wedstrijd. Hoe ging het? ,,Heel goed. Ik heb het maximaal aantal punten gehaald, dat is 120. Dit is pas mijn derde wedstrijd, maar telkens gaat het beter. De jury zei zelfs dat we het ver gaan schoppen. We hebben vooral hard getraind op de galop, die lukte eerst nooit. Vandaag ging het helemaal goed."

Rijd je al lang paard? ,,Ja, al sinds ik drie jaar oud ben. We hebben thuis onze paarden staan en mijn oppas Fleur heeft me veel geleerd. Ook ben ik lid van ponyclub De Pikeurtjes in Gemonde. Eerst reed ik op een shetlander, maar sinds de zomervakantie is Robin bij ons."

Wilde je Robin graag hebben? ,,Ja! Ik heb zelf meebetaald. Toen ik jarig was, heb ik aan iedereen geld gevraagd in plaats van cadeautjes."

Wat moet je allemaal doen voordat je klaar bent voor de wedstrijd? ,,Ik ben vanochtend om kwart over acht opgestaan. Eigenlijk stond de wekker om zeven uur, maar daar ben ik doorheen geslapen. Gelukkig waren we op tijd. Eerst moest ik de pony poetsen en de benen wassen. Fleur heeft Robin gevlochten met strikjes. Mijn kleding hing gelukkig al klaar. Ik heb glitters op mijn cap en mijn laarzen. Dat ziet er echt leuk uit."

Heb je binnenkort nog meer wedstrijden? ,,Ja, zondag rijd ik in Maren-Kessel. En binnenkort mag ik een startkaart aanvragen voor de klasse B. Dan ga ik échte wedstrijden rijden."

Waar kies je voor: dressuur of springen? ,,Ik vind springen het leukst, dan mag je lekker hard galopperen. De jury zei net dat ik ook naar eventing kon kijken, dat is dressuur, springen en crossen door het bos. Ik kende het nog niet, maar het klinkt leuk."

FOTO RECHTS: Britt Buijzen en haar pony Robin uit Gemonde namen zondag deel aan de Bixie-wedstrijd van Sint-Martinus in Boxtel. (Foto: Annelieke van der Linden).