Afbeelding
Foto: Peter de Koning

jubileumeditie trekt vijftig bezoekers naar de rots

Kerst-In: middag vol gezelligheid

TONNIE WESSELING

De entree van gemeenschapshuis De Rots bracht de bezoekers op Tweede Kerstdag meteen in de juiste stemming tijdens de Kerst-In: kerststerren, een kerstboompje en een kerststalletje. Ingrediënten die een gezellige middag beloofden...

,,Er heerst een goede sfeer", zei een tevreden Frans van de Wiel, één van de organisatoren van de 25e Kerst-In. ,,Vanmiddag hebben we Fien Vorstenbosch, die dit evenement met Anja Stevering heeft opgestart, in het zonnetje gezet. Ze kwam nietsvermoedend langs. Er werd een woordje gesproken en er was een presentje voor haar. Ze werd er verlegen van. Maar het applausje vond ze toch wel leuk". Steverding was helaas door ziekte verhinderd. Halverwege de middag waren er al zo'n vijftig mensen even langs geweest. ,,Géén eenzame mensen", benadrukte Van de Wiel met klem. ,,Er zijn mensen eerste kerstdag bij de kinderen hebben doorgebracht en die nu voor de gezelligheid hier even aanschuiven. Vaak komen ze met z'n tweeën, dat loopt wat makkelijker binnen en ach, het is voor ons toch ieder jaar weer een gok. We hebben wel 'concurrentie' van Eet met je Hart' , dat is een beetje jammer. We zouden dit eigenlijk samen moeten kunnen doen".

LOSSE POLS

Van de Wiel was vol lof over de gastvrijheid van De Rots en de sponsors Jumbo en Bloemsierkunst Marimba. Voor de koffietafel had zijn vrouw Jeanne eigenhandig een grote pan soep mét balletjes gemaakt. Wil van de Broek, organist, zorgde voor een sfeervolle omlijsting. Hij krijg gezelschap van een aantal zangeressen van het Wereldkoor, volgens Jeanne van de Wiel 'een optreden uit de losse pols'. ,,Er is niets ingestudeerd."

In de grote zaal zaten vrouwen te jokeren. Drie buurvrouwen die op hoge leeftijd nog zelfstandig wonen. Truus Hagemeijer (91), Joke van Doorenmalen (85) en de derde vrouw die liever anoniem bleef, speelden om een paar centjes, want 'met niks is het niks'. Troubadour Jan van der Heijden zong, terwijl goochelaar Ignacio telkens bij een tafeltje aanschoof om zijn vingervlugge kunsten te vertonen.

FOTO ONDER: Troubadour Jan van der Heijden was één van de muzikanten die het publiek vermaakte tijdens de Kerst-In in De Rots. (Foto: Peter de Koning).