VEEL VACATURES IN DATABANK

Steunpunt zoekt mensen voor Voedseltuin Boxtel

Het vrijwilligerssteunpunt van ContourdeTwern is gestart met de werving van mensen die actief willen zijn in de nieuw aan te leggen Voedseltuin Boxtel. Het is de bedoeling dat deze voorziening vanaf het voorjaar verse groente en fruit alsmede honing gaat produceren; de producten kunnen gratis worden afgenomen door de Voedselbank.

Het initiatief voor de Voedseltuin Boxtel ligt bij Theodoor van Leeuwen die binnenkort bekend hoopt te maken op welke locatie de voorziening gerealiseerd kan worden. De voedseltuin wordt geleid door een professionele organisatie waar zo'n vijfentwintig vrijwilligers in deeltijd aan de slag gaan. De verwachting is dat er per dag ruimte is om vijf tot zeven mensen aan het werk te zetten.

De dagelijkse leiding is in handen van enkele coördinatoren die aangeven welke werkzaamheden verricht moeten worden. Ook dat zijn vrijwilligers; het steunpunt zoekt minimaal twee mensen die deze taak op zich willen nemen. Ze regelen de inkoop van materialen en planten, compost en mest en zorgen voor de aansturing van het onderhoud aan machines en gereedschap.

Op werkdagen dient altijd één coördinator in de Voedseltuin aanwezig te zijn. Gelet op de inhoud van de functie, moeten het ervaren tuinmannen of -vrouwen zijn die rechtstreeks in contact staan met het bestuur. De tuincoördinatoren zijn nu al nodig, in een later stadium vindt de werving van de andere vrijwilligers plaats.

Het steunpunt van ContourdeTwern heeft momenteel meer vacatures beschikbaar. Zo is men op zoek naar naar iemand die de uitgifte en inname van de duofiets van de Vrijwillige Thuishulp van ContourdeTwern op zich wil nemen. Voor een gemeenschapshuis in Boxtel zijn dringend vrijwillige barmedewerkers nodig voor in de avonduren en in het weekend. Voor een zorginstelling in Boxtel zijn vrijwilligers gewenst die met een man of vrouw van rond de zestig jaar met een lichte verstandelijke beperking iets leuks willen doen. Verder wordt een vrijwilliger gezocht die met een jonge sportieve man met een visuele beperking af en toe een boswandeling of fietstocht wil maken.

Meer weten over deze en andere vacatures? Het vrijwilligerssteunpunt is wekelijks van maandag tot en met donderdag van 10.00 tot 12.30 uur bereikbaar via telefoonnummer (0411) 65 58 99. Mailen kan ook: vwsboxtel@contourdetwern.nl.