Afbeelding
Foto: Peter de Koning

INWONERS LUIDEN 2016 IN MET EXCURSIE EN LUNCH IN ORION

Nieuwjaarswandeling in Lennisheuvel

Alle inwoners van Lennisheuvel zijn uitgenodigd om zondag 10 januari mee te doen aan de jaarlijkse nieuwjaarswandeling in het kerkdorp. De organisatie is ook dit jaar in handen van stichting Rond Kerk en Orion, tezamen met drie buurtverenigingen: Het Gescheurd Hemd, Het Marske en De Mijlpaal.

De nieuwjaarswandeling wordt al enkele jaren in de eerste week na de jaarwisseling gehouden en brengt in Lennisheuvel meer dan honderd belangstellenden op de been. Het concept slaat duidelijk aan; inwoners vinden het prettig om na de ontvangst met koffie en thee in gemeenschapshuis Orion samen met een gids op pad te gaan en de omgeving van hun eigen dorp te verkennen. Na een tocht van ongeveer anderhalf uur, keert iedereen terug in Orion waar een lunch wordt verzorgd. Afsluitend is er een borrel die muzikaal wordt opgeluisterd door de muzikanten van fanfare Sint-Arnoldus en de Fürstwalder Muzikanten.

De inwoners van Lennisheuvel zijn via een huis-aan-huisbrief uitgenodigd voor de nieuwjaarswandeling. Ze konden zich tot 20 december aanmelden door een antwoordformulier in te vullen. Aan de wandeling kunnen maximaal honderdvijftig mensen meedoen. De tocht voert deels over onverharde paden, deelnemers dienen stevige schoenen aan te doen. Volgens de organisatie gaat de excursie altijd door, ook als het slecht weer is. Omdat sommige tochten iets verder buiten het dorp starten, wordt deelnemers gevraagd met de fiets naar Orion te komen. Wie slecht ter been is, kan meedoen aan een kort tochtje.

FOTO BOVEN: Deelnemers aan de nieuwjaarswandeling die in januari van dit jaar werd gehouden, maken gebruik van de lunch in de grote zaal van gemeenschapshuis Orion. (Foto: Peter de Koning).


Midzomernachtsdroom

Teejatergroep Orion in Lennisheuvel speelt in 2016 de voorstelling Midzomernachtsdroom. Het is een eigentijdse bewerking van het wereldberoemde toneelstuk van Shakespeare. De première in gemeenschapshuis Orion staat gepland voor vrijdag 4 maart.