Afbeelding
Foto: Annelieke van der Linden

HEILIG HART PAROCHIE

* Pastoraal team. Pastoor J. Grubben en kapelaan G. de Jong, Duinendaal 2, 5281 AP Boxtel. Tel. (0411) 67 22 15. Diaken T. Dankers, Dr. Desainlaan 8, 5062 EK Oisterwijk. Tel. (013) 52 83 708. Diaken P. Flesia, Oude Rijksweg 10, 5298 MC Liempde. Tel. 06-47 24 36 47.

* Openbaring van de Heer. Zondag 3 januari vieren we het hoogfeest van de Openbaring van de Heer. Het motto luidt: 'Alle volkeren der aarde huldigen U'. We spreken in de omgang over 'driekoningen'. Maar in kerkelijke taal heet deze zondag: Openbaring des Heren of Epifanie. Het gaat over drie wijzen die het Kind in de kribbe (of in zijn huis) vinden. Driekoningen was bij ons thuis het signaal dat kerstboom en kerststal werden opgeruimd. Want het betekende het einde van de kersttijd. Misschien herkent u dat ook. Maar de liturgische kersttijd wordt pas volgende week afgesloten.

* Overledenen. In de parochie zijn overleden: Jan Leijten (84) en Corrie Dirks- van den Broek (87). Mogen zij nu voorgoed delen in Jezus Verrijzenis uit de dood.

* Actie Kerkbalans. Op dit moment is de parochie al naarstig aan de voorbereidingen bezig voor de komende actie Kerkbalans. Vanaf maandag 4 januari kunnen we beginnen aan het vouwen en insteken van de nodige informatie in enveloppen en het uitzetten van de wijken ter bezorging. Net zoals vorig jaar, doen wij een vriendelijk verzoek ons een handje te helpen bij deze klus. U kunt zich aanmelden via het parochiesecretariaat (67 22 15).

* Nieuwjaarsviering. Zondag 10 januari is er in de Heilig Hartparochie één viering in de Sint-Petrusbasiliek om 10.30. Na afloop van deze viering worden parochianen onder het genot van een kopje koffie of thee met een koekje in de gelegenheid gesteld elkaar een zalig Nieuwjaar te wensen.

* Bedankje van Martijn Vlaminckx. 'Graag wil ik de kosters onder aanvoering van de hoofdkoster Francien Klomp een compliment maken om de geweldige manier waarop ze mijn werk, dat ik 29 jaar met hart en ziel gedaan heb, hebben overgenomen. Bedankt en groetjes van Martijn Vlaminckx.'

* Aandacht voor zieken. Een zieke huisgenoot? Aandacht van de parochie gewenst? Laat het even weten aan de werkgroep Aandacht voor Zieken: Louise Vousten, Van der Voortweg 23, tel. 67 32 40; Bep v.d. Aker, Maria v. Dieststraat 37, tel. 67 61 69; Lies v. Horen, Deken Spieringstraat 22, tel. 67 85 14 of via het parochiesecretariaat, tel. 67 22 15.

* Uit de agenda. Maandag 4 januari 19.30: vergadering technische commissie, pastoraal centrum Duinendaal. Woensdag 6 januari 19.30: contactberaad, pastoraal centrum Duinendaal; 19.30: cursus Catholicism, pastoraal centrum Duinendaal. Vrijdag 8 januari 10.00: cursus Catholicism, pastoraal centrum Duinendaal.

Sint-Petrusbasiliek
Boxtel

* Eucharistievieringen. Zaterdag 19.00 eucharistieviering met samenzang. Zondag 09.00 (stille mis) en zondag 10.30 (hoogmis met Sint-Petruskoor). Voorganger en predikant is pater H. de Visser.

* Hoogmis. Tijdens de hoogmis zingt het Sint-Petruskoor de vaste gezangen uit Missa in G van Casali.

* Orgelprogramma. Buxtehude: Wie schön leuchtet der Morgenstern; Reger: Wie schön leuchtet der Morgenstern; Rheinberger: Abendfriede, Bach-Praeludium und Fuge in G-dur.

* Misintenties. ZATERDAG 19.00 voor alle parochianen.

ZONDAG 09.00 voor alle parochianen. 10.30 Annie van de Langenberg- v.d. Vliert (jgt); Anneke v.d. Wiel- v. Liempd (jgt); Frans Maas (mgd); Jo van Weert- v. Wezel (mgd); Truus Verlangen-Hendriks (mgd); familie Bergman- v. Uden; Renze de Waal; uit dankbaarheid.

MAANDAG 09.00 voor alle parochianen. 10.30 Woonzorgcentrum Elisabethsdael/Vinckenrode.

DINSDAG 09.00 voor alle parochianen.

WOENSDAG 09.00 voor alle parochianen.

DONDERDAG 09.00 voor alle parochianen.

VRIJDAG 09.00 voor alle parochianen.

* Intenties Simeonshof. MAANDAG 10.15 eucharistieviering; intentie voor Dries v. Griensven (jgt).

Sint-Jans Onthoofdingkerk
Liempde

VRIJDAG Nieuwjaarsdag, 09.30 voorganger en preek kapelaan Geoffrey de Jong. Hoogmis met gregoriaanse gezangen door het kerkkoor Cantate Domino. Intenties Voor alle levenden en overleden parochianen Heilig Hartparochie.

ZATERDAG 19.00 voorganger en preek pastoor Jacques Grubben. Samenzang onder leiding van Antoinette van Roosmalen. Intenties voor welzijn alle parochianen Heilig Hartparochie.

ZONDAG 09.30 voorganger en preek pastoor Jacques Grubben. Hoogmis met gregoriaanse gezangen door het kerkkoor Cantate Domino. Intenties voor Bert en Anne-Marie Braken en overl. fam.

MAANDAG 09.00 stille heilige mis.

DONDERDAG 09.00 stille heilige mis.

MEDEDELINGEN

* Gebed. Almachtige eeuwige God, Gij verlicht het hart van uw gelovigen; vervul in uw liefde de wereld van uw heerlijkheid, en openbaar Uzelf aan alle volken door uw stralend licht. Door onze Heer.

* Kribkesroute. We kijken terug op een massale belangstelling, ook in de kerk, van de Kribkesroute. Deze is nog tot 6 januari te bezichtigen in de straten van Liempde. Ook wordt met dankbaarheid teruggekeken naar de verzorgde en massaal bezochte vieringen tijdens Kerstmis. Dank aan allen die daaraan hebben meegewerkt.

* Hoogmis. Met ingang van 1 januari is de hoogmis op zondag weer om 09.30 uur. Houdt u hier s.v.p. rekening mee.

* Gezamenlijke viering. In verband met een gezamenlijke nieuwjaarsviering voor alle parochianen van de Heilig Hartparochie is er op 10 januari geen kerkdienst in de Sint-Jans Onthoofdingkerk.

* Welkom. Op zaterdagochtend tussen 10.00 en 12.00 uur is iedereen welkom in de pastorie voor een kop koffie of thee, een persoonlijk gesprek met de kapelaan en/of het opgeven van een misintentie. Met ingang van 1 januari kosten misintenties 12,00 euro.

Sint-Theresiakerk
Lennisheuvel

ZATERDAG 18.30 eucharistieviering met zang van het Theresiakoor. Na de viering is er gelegenheid om elkaar een zalig nieuwjaar te wensen onder het genot van een kopje koffie of thee. Misintentie voor overl. ouders Van der Linden- v.d. Hoogen.

MEDEDELINGEN

* Oud en nieuw. Op 31 december en 1 januari worden geen eucharistievieringen gehouden. Op 2 januari is er weer een viering.

* Misintenties. De misintenties kunnen tot maandag 12.00 opgegeven worden bij pastor van den Tillaart of Helma Rombouts. Misintenties die later binnenkomen, worden niet meer in Brabants Centrum vermeld, maar nog wel in de viering afgelezen.

* Bereikbaarheid. Pastor: Harry van den Tillaart, tel. 63 34 90 of 06-45 68 25 31. Voorzitter contactgroep Sint-Theresiakerk Lennisheuvel: Jan van Kasteren, tel. 67 30 12. Aandacht voor zieken: Joke Jansen, tel. 67 44 70; Helma Rombouts tel. 67 25 94. Misintentie: pastor Van den Tillaart of Helma Rombouts. Het afspreken van doop, huwelijk, jubileum en uitvaart rechtstreeks met de pastor. De Uitwijk is op maandag open van 10.00 tot 12.00. Meestal is pastor Van den Tillaart aanwezig.

Sint-Willibrorduskerk
Esch

DONDERDAG Oudejaarsdag, 19.00 eucharistieviering met zang door het parochieel dameskoor. Voorganger is pater H. de Visser. Intenties voor de parochie.

ZATERDAG 19.00 eucharistieviering met zang door het parochieel dameskoor. Voorganger is kapelaan G. de Jong. Na afloop is iedereen welkom voor koffie, thee of limonade in De Opgang. Intenties voor Corrie v. Wagenberg- v. Rooij( verj); voor de parochie.

MAANDAG 10.15 eucharistieviering in Het Buitenhuis met zang door het Jozefkoor. Voorganger is emeritus pastoor N. Smulders. Intenties voor levende en overl. leden van de KBO.

* Presentatieviering. Zaterdag 9 januari om 19.00 stellen de kinderen die op 10 april hun eerste communie doen zich voor aan de parochie.

* Misintenties. Met ingang van 1 januari is de vergoeding voor een misintentie 12 euro. De enveloppen met de misintenties kunt u in de brievenbus van de voormalige pastorie doen. Telefonisch doorgeven kan ook via 60 15 65.

* Aandacht voor zieken. Een zieke huisgenoot? Aandacht van de Essche geloofsgemeenschap gewenst? Laat het even weten aan Nelly Schevers, tel. 601622.

SINT-LAMBERTUSKERK
GEMONDE

DONDERDAG Oudejaarsdag, 19.00 eucharistieviering met gemengd koor. Intenties voor Elly v. Beurden-Wolke; An v.d. Steen- de Koning; Huub v. Rooij (namens de buurt); pastoor P. Goedhart.

ZATERDAG 18.30 eucharistieviering met gemengd koor. Intenties voor An v.d. Steen- de Koning; An v.d. Sangen- v.d. Doelen (verj); voor het welzijn van alle parochianen; Jos en Paula den Otter-Kemps; Lenie Kleijn- den Otter; Willie v.d. Pasch uit Nieuw-Zeeland.

DINSDAG 19.00 vespers.

MEDEDELINGEN

* Nieuwjaarswensen. Na de viering van zaterdag 2 januari is er gelegenheid elkaar een gelukkig Nieuwjaar te wensen in het parochiezaaltje.

PROTESTANTSE
GEMEENTE

ZONDAG 10.00 kerkdienst die geleid wordt door mw. ds. C.A. Terlouw uit Boxtel. Voor de kinderen is geen Paks vanwege de vakantie. Na de dienst is er een Nieuwjaarsreceptie onder het genot van glühwein en koffie of thee. Organist is Hans van der Haagen.

* Bereikbaarheid. Ds. C.A. Terlouw is bereikbaar via telefoonnummer (0411) 67 15 13 of 06-10 69 05 69.


Fraaie boog voor
gouden paar
Schijndelsedijk

Huwelijksjubilea vormen vaak aanleiding voor familieleden of kennissen om het betreffende echtpaar te verrassen met een zelfgemaakte boog. Ook buurtverenigingen dragen hier regelmatig een steentje aan bij...

Zo zet buurtschap Schijndelsedijk traditioneel een boog neer als er een echtpaar uit de buurt het 25- of 50-jarig huwelijksfeest viert. Het gouden huwelijkspaar Van der Made werd afgelopen weekend verrast. Een opvallende blikvanger langs de weg van Boxtel naar Schijndel.

Bridge

Bridgeclub Boxtel

Uitslagen dinsdag 22 december

A-LIJN

Anja & Ad Wouters        61.31

Ger v.d. Horst/Ine v.d. Meijden        59.82

Arnold Bosveld/Henk Schilder        57.74

B-LIJN

Cisca & Cees v. Hal        59.03

Ad v.d. Sande/Fons v.d. Spijker        58.33

Nel Knijnenburg/Tineke v.d. Sande        58.33

Uitslagen woensdag 23 december

A-LIJN

Ries Dankers/Frans Sedee        64.58

Irene & Harrie Peeters        60.12

Henk Goes/Anja v. Kempen        57.74

Bridgeclub Revanche

Uitslagen Kerstdrive

A-LIJN

Sonja Tempels/Jan Sweere        62.50

Frank & Henk Schalkwijk        59.38

Ries Dankers/Frans Sedee        56.60

B-LIJN

Riet Koenders/Riet Traa        69.96

Margo v.d. Sloot/Anny v.d. Ven        60.50

Trix v.d. Kolk/Sandra v. Lier        59.52

Bridgeclub Rembrandt

Uitslagen dinsdag 22 december

A-LIJN

Toon v. Uden/Nellie v.d. Meerakker        67.13

Wilhelmien Braken/Hans Siemons        57.41

Wil v.d. Lans/Anja v. Kempen        54.17

B-LIJN

Tineke v. Uijtert/Cees v.d. Velden        58.33

Henriëtte Peerlings/Toos Mengels        57.22

Paul Ronde/Lenie Weitmann        56.11

Bridgeclub KBO

Uitslagen donderdag 17 december

Jeanne Wassink/Piet v. Velthoven        64.29

Anita Seegers/Jaap den Boer        61.72

Irene Spoorenberg/Cocky v. Oers        59.64