Jan Balk, Gulay Bicici, Arjen Witteveen van de Voedselbank zijn blij met donatie van Jan Paashuis. Bij elke zak verkochte oliebollen doneert hij één euro.
Jan Balk, Gulay Bicici, Arjen Witteveen van de Voedselbank zijn blij met donatie van Jan Paashuis. Bij elke zak verkochte oliebollen doneert hij één euro. Foto: Lonneke Hoondert

Oliebollenactie voor de Voedselbank

Een sympathiek initiatief, dat mag gezegd worden. Jan Paashuis, het gezicht achter de oliebollenkraam bij de Zwaanse brug, doneert al jaren lekkernijen aan de Voedselbank Boxtel. Deze winter gooit hij het over een andere boeg.

Vorig jaar schonk Paashuis tijdens de feestdagen duizend oliebollen aan de Voedselbank, dit jaar doneert hij één euro per verkochte zak aan de stichting. ,,Het gaat dan om de zakken van tien euro, daar zitten dertien oliebollen in", licht de kermisexploitant en oliebollenbakker toe.

,,Ik draag de Voedselbank Boxtel een warm hart toe. Het is erg dat dit in een land als Nederland nodig is", vertelt Paashuis.

Voorzitter Arjen Witteveen van Voedselbank Boxtel was in zijn nopjes. ,,Met deze nieuwe invulling zijn we erg blij", zei hij glunderend. ,,Tijdens de feestdagen is er veel aandacht voor voedselbanken, maar ik wil ook meegeven dat we het hele jaar verlegen zitten om voedsel."

FOTO RECHTS: Jan Balk, Gulay Bicici en Arjen Witteveen van de Voedselbank Boxtel zijn blij met donatie van Jan Paashuis. (Foto: Lonneke Hoondert).