Afbeelding
Foto: Marloes Toonen.

Dilemma op Dinsdag presenteert het kerstdilemma

Het spel is simpel, je móet kiezen!

Lonneke Hoondert

Normaal verschijnen ze alleen op de eigen Facebookpagina, maar speciaal voor Brabants Centrum maakten de jonge bedenkers van Dilemma op Dinsdag een uitzondering. Het jaarlijkse kerstdilemma verschijnt daarom vandaag óók in deze krant.

Het onderstaande kerstdilemma werd verleden jaar al bedacht door de zes Boxtelse vrienden. Dit jaar visten ze het uit de archiefbak voor publicatie. Bij het vorige kerstdilemma gaven ze de voorkeur aan de keuze tussen een vliegende arrenslee of vrede op aarde.

,,Dit kerstdilemma is ons vreemdste dilemma ooit. Het gaat om de tegenstelling waarbij je óf iets moet doen dat rot is voor jezelf óf iets moet verpesten voor anderen. Uit die twee uitersten moet je kiezen", vertelt Marloes Toonen. Zij illustreert de dilemma's, die elke dinsdag op Facebook verschijnen.

Dierenbescherming

Voor het kerstdilemma draait Dilemma op Dinsdag de rollen om tussen mens en gans. Niet omdat ze een statement willen maken. Toonen: ,,We zijn geen uitgesproken voorvechters van dierenrechten, maar we vinden het wel goed om het onder de aandacht te brengen".