CLUBCOMPETITIE BILJART BOND

Koplopers delen punten in Boxtelse biljartstrijd

De ontmoeting tussen de nummers één en twee in de strijd om het Boxtelse kampioenschap, dat wordt gehouden door de Boxtelse Biljart Bond, eindigde donderdag in café De Adelaar onbeslist.

Zowel Het Groene Laken 2 als De Comsche Hoeve 2 had elk twee sterke winstpartijen en twee nipte verlieswedstrijden. De kwaliteit was hier dus zeer hoog, zoals in heel deze elfde competitieronde. Elke match werd in minder dan dertig beurten voltooid.

In café 't Geveltje acteerde maandag zowel de thuis- als de uitspelende ploeg gemiddeld maar pover. De Amateur 1 en Het Groene Laken 1 lieten elk twee prima winstpartijen en evenzoveel forse verliespartijen noteren. Dat levert al met al niet veel punten op.

In De Postiljon kon 't Krijtje de overweldigende overmacht van De Comsche Hoeve 1 niet aan. Zelfs Antal van Brussel, die met een hoogste score van 31 en een gemiddelde van 8.04 toch uitstekend partij gaf, hield aan deze fraaie prestatie slechts tien wedstrijdpunten over.

De Comsche Hoeve 1 overtrof zichzelf en scoorde, voor het eerst in dit seizoen, de volle 48 punten en droeg daarbij de rode lantaarn over aan 't Krijtje.

GOUDHAANTJE

Op donderdag heeft Uit de Kom zijn vooruitstrevende prestaties in de wedstrijd tegen De Amateur 2 niet kunnen waarmaken. Speelde verleden week Guus Eltink met 1.93 gemiddeld nog de partij van zijn leven, nu was een overigens ook bovengemiddelde 1.06 niet voldoende om Tim Driessen te verslaan. Laatstgenoemde was trouwens toch het goudhaantje voor De Amateur 2, want hij zegevierde ondanks een extra invallershandicap van vijf caramboles ook al over Toon van Weert en zorgde voor tweemaal twaalf punten.

Uitslagen: De Amateur 1 - Het Groene Laken 1 32-35; 't Krijtje - De Comsche Hoeve 1 31-48; Uit de Kom - De Amateur 2 34-35; Het Groene Laken 2 - De Comsche Hoeve 2 40-40

Stand na elf ronden: 1. De Comsche Hoeve 2 452 punten; 2. Het Groene Laken 1 431; 3. Uit de Kom 430.


't Ivoor pakt winst in librestrijd en bij driebanden-groot

De overwinning van het eerste libreteam van de Boxtelse biljartclub 't Ivoor ontstond afgelopen week door twee zeges van Don van der Wiel en Theo Verhagen, Chris Fasseur bleef achter met verlies en slechts vijf punten. Het werd 25-21 tegen De Hazelaar.

Het twee libreteam was volledig van slag het verloor ruim van De Helftheuvel 2 (14-30). Ad van Os, Frans van Esch en Leo Huijbers waren volslagen kansloos. 't Ivoor 3 kwam met een zware nederlaag thuis uit Liempde (21-28). Math Hendriks hield de schade nog enigszins beperkt door zijn partij te winnen; Theo van Dongen en Gerard de Beer lieten het lelijk afweten. Bij het driebanden-groot team haalde 't Ivoor de punten weg uit Vught, waar met 26-27 werd gewonnen van Rio Bar 2. Leo van der Westelaken en Louis van der Meijden wonnen hun partij. Theo Verhagen moest, na een overweldigende start, genoegen nemen met zeven punten.

Uitslagen recreanten

Libre: 't Ivoor 1- Hart van Brabant 1 35-36; 't Ivoor 2 - De Hazelaar 2 33-33; De Vliedberg 2 - 't Ivoor 3 31-27. Driebanden-klein: NAL 7 - 't Ivoor 4 20-29; D'n Brouwer 1 - 't Ivoor 5 25-21; De Hopbel 1 - 't Ivoor 6 26-26.