FOLKBAND BOUWT FEESTJE IN DE ROTS

Swingen in Derry en Cork met 'Acting The Maggot'

MARC CLEUTJENS

Punk, pop, rock, folk, fun & music. Dat zijn de ingrediënten van de voorstelling 'From Pub 2 Pub' die de Boxtelse band Acting The Maggot zaterdag 9 januari vanaf 20.15 uur opvoert in de grote zaal van gemeenschapshuis De Rots. Het wordt een onvervalste avondje Ierse folkmuziek waarbij Guinness rijkelijk zal vloeien en stilzitten geen optie is...

Onder leiding van de Boxtelse zanger Maarten de Gans is Acting The Maggot een echt bandje geworden en niet meer het 'project' dat twee jaar geleden neerstreek in Podium Boxtel. Toen werd een muzikale reis gemaakt die De Gans eerder met muziekvriend Rogier Peerlings aflegde door Schotland en Ierland.

,,Nu staat Ierland centraal en reizen we van pub naar pub, swingend en dansend van Derry naar Cork", vertelt De Gans, die een groep bijzondere muzikanten om zich heen heeft verzameld waarmee hij de juiste Ierse 'touch' zal vinden. ,,Onderweg van Derry naar Cork bouwen we voortdurend feestjes met liedjes van The Pogues, Flogging Molly en The Dubliners, maar er is ook ruimte voor ingetogen liedjes, vaak traditionals. Het wordt een echte kroegentocht, maar dan op één plek: De Rots."

ECHTE BAND

Acting The Maggot bestaat naast De Gans en Peerlings uit banjospeler Sjoerd van Ravenzwaaij, violiste Daniëlle van Berkom, accordeonist Tom van Aarle en percussionist Geert Hendrickx. ,,Waar we eerst een soort verlengstuk waren van het duo Rutger & Die Rooie, zijn we nu een echte band. We treden steeds meer op: in de Ierse pub van Amsterdam maar ook in Duitsland en Denemarken. Vooral Mulligans Irish Bar aan de Amstel in Amsterdam was te gek. Alsof we in Dublin aan het spelen waren..."

De keuze voor De Rots was snel gemaakt. ,,Een fijne, intieme zaal die de sfeer van een café prima benadert", oordeelt De Gans. ,,Dit keer hebben we alleen staanplaatsen om ervoor te zorgen dat we een echt feestje kunnen gaan bouwen. Het dak mag eraf."

Kaartverkoop vindt plaats bij eetcafé De Kerk aan de Oude Kerkstraat in Boxtel en online via www.actingthemaggot.nl. Tickets kosten 14 euro. Het concert werd eerder afgelast omdat een van de muzikanten van de band betrokken was geraakt bij een verkeersongeval.


Evenementen

in B-Town

Jongerencentrum B-Town is in de kerstvakantie het decor van drie leuke activiteiten voor de jeugd in Boxtel. De organisatie van het Pop-Up Festival, de Winter BBQ en skatebaan Skate Up is in handen van enkele jongeren die samenwerken met de jeugdwerkers van R-Newt.

Morgen, woensdag 23 december is B-Town de plek waar het Pop-Up Festival wordt gehouden. Van 14.00 tot 18.00 uur zijn jongeren vanaf 12 jaar welkom om mee te doen aan workshops breakdance, streetdance, rappen en dj. Na afloop van het festival wordt een Winter BBQ gehouden. Inschrijven kan nog steeds via e-mail bij Claudia Pinxt, claudiapinxt@contourdetwern.nl.

SKATE-UP

Dinsdag 29 december wordt in B-Town een indoor skatebaan opgebouwd. Onder de naam Skate Up kunnen ervaren en minder ervaren skaters van 15.00 tot 19.00 uur zich uitleven op de skatebaan. Wie geen skatebord heeft, kan er eentje lenen in B-Town. Meedoen is gratis.