WERKVOORZIENINGSCHAP ZESTIG JAAR

Innovatie-award WSD
looft sociaal ondernemen

Om innovaties met betrekking tot het werken met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt te stimuleren, introduceert WSD in 2016 de WSD Innovatie-award. Aanleiding om de award in het leven te roepen is het zestigjarig bestaan van WSD dat volgend jaar gevierd wordt.

Bedrijven en organisaties die een innovatief idee hebben of een innovatief project uitvoeren op het gebied van werken met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt kunnen deze insturen naar WSD.

Uit de inzendingen kiest een onafhankelijke nominatiecommissie welke inzendingen genomineerd worden. Dat doet ze in 2016 acht keer. Elke nominatie ontvangt een stimuleringsprijs van 1.000 euro. Aan het einde van het jaar bepalen de acht genomineerden welke organisatie uiteindelijk de awardwinnaar is.

De nominatiecommissie is op zoek naar innovaties die werk bieden aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en die tevens een grote dosis realisme aan de dag leggen. Dat kunnen zowel arbeidsplaatsen zijn binnen de eigen organisatie als werk dat gecreëerd wordt in samenwerking met klanten, leveranciers en/of partners.

Op de jubileumsite is meer informatie over de WSD Innovatie-award te vinden. Ook kunnen organisaties hier de innovatie toelichten en zich aanmelden voor de award. Dat kan online via www.wsd-groep.nl/60jaar/innovatieaward.

De WSD heeft als missie 'het matchen, inzetten en ontwikkelen' van zoveel mogelijk mensen die behoren tot de Participatiewet. Het werkvoorzieningschap maakt dit gemakkelijk en aantrekkelijk voor gemeenten en werkgevers, zo stelt WSD. ,,Samen creëren wij duurzame kansen en werk en sinds 1956 doen wij dit met veel succes."

WSD bemiddelt meer dan 2.200 mensen voor de elf gemeenten binnen het werkgebied en heeft een netwerk van meer dan zevenhonderd relaties.