Teun van Loon (rechts) aan de bal voor JRC Boxtel. (Foto: Hans Verberk).
Teun van Loon (rechts) aan de bal voor JRC Boxtel. (Foto: Hans Verberk). Foto: Hans Verberk

boxtelaren bezetten vijfde plaats op de ranglijst

Basketballers JRC succesvol in duel tegen EBBC

De basketballers van JRC ontvingen zaterdag tegenstander EBBC uit 's-Hertogenbosch in sportcomplex De Braken. Voor JRC-speler Mitchell Hendriks een weerzien met oude bekenden, aangezien hij vorig jaar nog voor EBBC speelde. Vooraf beloofde het een spannende wedstrijd te worden. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd, maar JRC trok aan het langste eind: 81-61.

JRC en EBBC startten afwachtend aan het duel, waardoor er niet één team dominant was. JRC scoorde de eerste punten via Teun van Loon en Remy van de Snepscheut, maar ook EBBC bleef scoren waardoor de wedstrijd tot 13-13 gelijk op ging. Vervolgens maakte JRC vaker verkeerde keuzes in zowel de aanval als de verdediging. Aanvoerder Coen van der Meijden probeerde zijn ploeg nog overeind te houden met verdedigende rebounds, maar ook hij kon niet vermijden dat de ploeg uit 's-Hertogenbosch uitliep naar 19-28.

JRC zette in het tweede kwart meer druk naar voren. Dit resulteerde in balverlies en slordig spel van de Bosschenaren. Aanvallend liep het redelijk bij JRC en wisten verschillende spelers te scoren dankzij beter teamspel. Dit kwart wist JRC de tegenstander op slechts acht punten te houden. In de slotseconde van de eerste helft schoot Van de Snepscheut nog een 'buzzerbeater' driepunter waardoor de achterstand bij rust was teruggebracht tot 35-36.

gewenste voorsprong

In het derde kwart moest JRC de lijn doortrekken. Van de Snepscheut nam het voortouw door tien punten te scoren. In de verdediging bleef JRC veel druk zetten waardoor Freek Clercx en Floris de Jongh de steals konden pakken. Als EBBC toch tot een schotpoging kwam, stond Kai Elissen klaar om de verdedigende rebound te pakken. Met name Clercx bracht aanvallend veel tempo in het Boxtelse spel en EBBC had geen antwoord op de snelheid van Erwin Reinaerts. Na het derde kwart had JRC eindelijk de gewenste voorsprong en was al een stukje weggelopen bij EBBC: 58-48

JRC wist dat het niet mocht verslappen in de slotfase. Veel druk in de verdediging en snelheid in de aanval bleef het devies. Van de Snepscheut scoorde zondag niet alleen gemakkelijk zelf, ook liet hij zijn medespelers beter spelen. Het slotakkoord was voor JRC met een driepunter van Hendriks.

JRC hervat de competitie op zondag 10 januari om 17.00 tegen Tracks Parkstad in sportcomplex De Braken.

FOTO RECHTS: Teun van Loon (rechts) aan de bal voor JRC. De ploeg won met 81-61 van EBBC. (Foto: Hans Verberk).

Sint-Martinus

Tijdens springwedstrijden in Berkel-Enschot waren verschillende combinaties van rijvereniging Sint-Martinus succesvol. Frank van der Sloot behaalde een eerste plek in de klasse Z met Wildrick's Etareuse en Ron van den Boogaard pakte zilver met Evanta in de klasse M. Moniek Aarts werd zesde in de klasse L met Wildrick's Fereusa. Jos Stoop kwam in de ring met zijn paard Grete tijdens een dressuurwedstrijd in Velddriel en werd eerste.
Zondag 27 december organiseert Sint-Martinus van 10.00 tot 15.00 uur een Bixie-wedstrijd in manege De Langspier, bedoeld voor de jongste ruiters en amazones. Om 17.00 uur is er voor de eigen leden een onderlinge wedstrijd. Belangstellenden zijn welkom om te komen kijken. De toegang is gratis.