Leerlingen van het Baanderherencollege brachten vrijdag allemaal iets mee, waardoor de tafel vol met lekkers stond. Een leuke manier om de vakantie in te luiden. (Foto: Annelieke van der Linden).
Leerlingen van het Baanderherencollege brachten vrijdag allemaal iets mee, waardoor de tafel vol met lekkers stond. Een leuke manier om de vakantie in te luiden. (Foto: Annelieke van der Linden). Foto: Annelieke van der Linden

leerlingen baanderherencollege luiden vakantie in

Tijdens ontbijt stilstaan bij kerstgevoel

ANNELIEKE VAN DER LINDEN

Warme chocolademelk, tulband cake, kerstkransjes, knakworstjes in bladerdeegr5 en croissantjes. Het ontbrak de leerlingen van het praktijkonderwijs op het Baanderherencollege in Boxtel vrijdag aan niets. De afspraak was dat iedereen iets lekkers zou meenemen om de kerstvakantie op gezellige wijze in te luiden. Daar werd volop gehoor aan gegeven.

Een lange tafel met lekkernijen stond vrijdag in de klas. De tafels waren versierd met kleurige tafelkleden, er stond een versierde kerstboom én er klonken kerstliedjes. Iedereen was in feestelijke stemming. De vriendinnen Anne, Cindy, Sophie, Isabel, Zoëy en Tatum verschenen zelfs in jurkjes met glitters op school. ,,Dat hadden we van tevoren afgesproken", vertelde het zestal.

Voordat het tijd was om aan te vallen op de broodjes, toonde docent Serge Schellekens een toepasselijk fragment uit de film Joyeux Noël die zich afspeelt in de Eerste Wereldoorlog. Tijdens de Kerst kwamen de soldaten van beide fronten nader tot elkaar. ,,Je ziet vaak dat mensen tijdens de kerst vriendelijk tegen elkaar doen. Na deze periode gaan we weer over tot de orde van de dag. Waarom zouden we ons niet hetzelfde gedragen zoals we tijdens Kerstmis doen?"

leuk en lekker

Volgens de veertienjarige klasgenoten Max en Randy heerst in de klas áltijd een goede sfeer. ,,We zijn aardig voor elkaar en helpen elkaar ook als er problemen zijn", aldus Max. Hij had een pak chocolademelk meegenomen. ,,Ik vind het leuk om taarten te bakken, maar had er nu geen tijd voor. Maar over twee dagen ben ik jarig en dan bak ik samen met mijn vader slagroomtaart en vruchtenvlaai." Randy had in de keuken gestaan om een zoete lekkernij klaar te maken: gesmolten mars met cornflakes. ,,Zelfbedacht", zei de jongen trots. Tijdens Kerstmis gaat hij steengrillen. ,,Dat doen we altijd tijdens de kerst, leuk én lekker."

Wander wilde per se zorgen voor warme chocolademelk. Hij zorgde er met een speciale thermoskan voor dat de drank warm bleef, ondanks dat hij uit Waalre moest komen. ,,Een hele rit", grinnikte de tiener. ,,Maar het is gelukt."

De leerlingen van het praktijkonderwijs verheugden zich op Kerstmis, maar in Oud en Nieuw hadden ze nóg meer zin. ,,Lekker vuurwerk afsteken", aldus Max. ,,Ik vind vooral de gillende keukenmeiden leuk", voegde Randy toe. Hij kreeg grote bijval van zijn klasgenoten. Een aantal had zelfs al tweehonderd euro aan vuurwerk uitgegeven. En dat niet alleen mannen van vuurwerk houden, bewezen Anne, Cindy, Sophie, Isabel, Zoëy en Tatum wel. ,,We steken op oudjaarsdag veel vuurwerk aan..."


Stichting Veteranen

De Stichting Veteranen Boxtel houdt zaterdag 16 januari haar nieuwjaarsbijeenkomst voor Boxtelse veteranen en hun partner. Zij zijn welkom tussen 14.00 en 16.00 uur in Gemeenschapshuis De Rots aan de Nieuwe Nieuwstraat. Aanmelden is niet nodig.

Gevonden huisdieren

Vorige week is op de Schijndelseweg in Boxtel een cypersrode kat gevonden. Het dier had verwondingen aan de staart. Meer informatie over gevonden en vermiste huisdieren is verkrijgbaar bij de stichting Amivedi, telefoon (088) 006 46 83 of www.amivedi.nl.

Country linedance

De vriendengroep Mighty Cheyenne Country Dancers start maandag 11 januari in zaal Kloosterzicht aan de Sint-Lambertusweg in Gemonde met een cursus country linedance. De eerste cursusavond, die duurt van 18.30 tot 21.30 uur, is gratis toegankelijk. Belangstellenden dienen zich vooraf aan te melden bij de organisatoren Ria en Wim, tel. 06-29 33 16 58 of via info@kloosterzicht.nl.