Afbeelding
Foto: Peter de Koning

KERSTSPECIAL BRABANTS CENTRUM: INWONERS AAN HET WOORD

Mensen, de parels van de samenleving

Boxtel is trots op zijn toeristische parels. Tien zijn het er, parels die fonkelen aan de Boxtelse kroon. Maar de échte parels? Dat zijn de mensen die Boxtel, Liempde, Lennisheuvel, Esch en Gemonde vormen tot een samenleving waar het zo goed toeven is. Ze staan klaar voor een ander, komen op voor minderbedeelden, dragen hun steentje bij. In de schijnwerpers maar veel vaker in de luwte. Tot vandaag...

De redactie van Brabants Centrum riep haar lezers de laatste weken van 2015 op om hun parels te benoemen. Geen monumenten, musea of natuurgebieden, maar mensen die op een of andere manier positief opvallen. Meedoen. Klaar staan. Vele namen vielen in de (digitale) brievenbus en een aantal parels komt in de 48 pagina's tellende kerstspecial van Brabants Centrum aan het woord. De meest bijzondere verhalen werden opgetekend.

VENSTER

Samen met twee hoofdrolspelers van Jesus Christ in Concert - Fenne van Wuijtswinkel en Maarten Melis, gefotografeerd in café De Kerk, in de schaduw van de Sint-Petrusbasiliek - kijken de parels door het venster. Terugblikkend op 2015, vooruit kijkend naar 2016. En vooral openhartig vertellend over hun passie, hun missie. Maak kennis met Kübra Atalay, Oda Sanders, Maddy van der Burg, Tiny van Schijndel, Joleen van Rooij, Diederik Bastings, Margo Brands, Lian van Oorschot, Alwien Geerts, Helma en Jan Rombouts, Nienke Langenhuizen, José en Jelle Cijffers, Ilse Keukens en Lola Nouwens.

De teamleden van Brabants Centrum komen ook aan het woord. In persoonlijke columns vertellen ze openhartig over hun passie, hun verwondering, hun verdriet. En ze gingen op de foto, op een plek die ze dierbaar is en een rol speelt in hun leven of werk. De vormgeving was in handen van Daisy Renders (ontwerp) en Peter de Koning (fotografie). Ineke Platel schreef het kerstverhaal, verder bevat de special interviews. Héél veel interviews...

FOTO BOVEN: Fenne van Wuijtswinkel en Maarten Melis blikken in de kerstspecial vooruit op Jesus Christ in Concert. Fenne speelt daarin de rol van Maria Magdalena, Maarten kruipt in de huid van Jezus Christus. Lees hun passie voor de rockopera op pagina 15. (Foto: Peter de Koning).

Afbeelding