Op het moment dat er contact was met deejay Paul Rabbering van 3FM, liep Dialo Maas liefst vier kilometer op de loopband die vrijdag in De Dishoek op het terrein van De La Salle stond. (Foto: Albert Stolwijk).
Op het moment dat er contact was met deejay Paul Rabbering van 3FM, liep Dialo Maas liefst vier kilometer op de loopband die vrijdag in De Dishoek op het terrein van De La Salle stond. (Foto: Albert Stolwijk). Foto: Albert Stolwijk

Radiozender zoekt contact met de la salle in Boxtel

Meters maken voor Serious Request

TONNIE WESSELING

Al enige jaren steunt orthopedagogisch instituut De La Salle in Boxtel in combinatie met de op het terrein gelegen Michaëlschool de actie Serious Request van radiozender 3FM. Vrijdag was op het terrein een loopband te vinden, die twaalf uur lang draaiend werd gehouden door leerlingen en medewerkers.

Bedenker van het twaalf uur durende evenement is Rik Santegoeds. Hij is verantwoordelijk voor een gezonde leefstijl voor de jongeren in de leeftijd van 8 tot en met 18 jaar die op het terrein wonen. Santegoeds vroeg zich af wat gezond zou zijn in combinatie met de leeftijd. ,,Dat is lopen. Zo kwam ik op een loopband uit. Leerlingen, maar ook docenten en medewerkers van De La Salle konden een stukje band 'inkopen' voor bijvoorbeeld een half uur tegen een minimum bedrag van 7,50 euro."

In restaurant De Dishoek stond op het podium een loopband met een levensgrote poster van Serious Request op de achtergrond. 'Keep them going' is dit jaar


RKVV ODC

SENIOREN

Uitslagen zondag 20 december
ODC 2 - Gestel 2        1-2
ODC 8 - RPC 5        0-4
VROUWEN

Uitslagen zondag 20 december
BMC 1 – ODC 1        3-3
G-VOETBAL

Uitslagen zaterdag 19 december

Best Vooruit - ODC        7-3

VETERANEN
Uitslag zaterdag 19 december

ODC - Wodan        2-0

JEUGDVOETBAL

Uitslagen zaterdag 19 december
B3: Zwaluw - ODC        2-4
C5: Audacia - ODC        1-2
D1: ODC - BVV        2-0
D O12: ODC - Berghem Sport        2-8
E1: ODC - Rhode        2-5
E5: FC Eindhoven - ODC        3-6
E6: Emplina - ODC        1-4
E8: Unitas '59 - ODC        7-3
F5: ODC - Irene        7-0
F6: ODC - DVG        3-1
F7: ODC - Den Dungen        4-2

het motto van de actie voor een betere toekomst van jongeren in oorlogsgebieden. Santegoeds: ,,De hele dag door liepen hier kinderen binnen die mee wilden doen, maar het rooster was al vol. 24 uur was misschien beter geweest, maar niet haalbaar", zei hij grinnikend.

MET DE PET ROND

In rap tempo was docent Kees van der Loo zijn laatste minuutjes aan het wegrennen, waarna hij meteen opgevolgd werd door Dave Wilberts, teamleider van twee behandelafdelingen. ,,Ik ben met de pet rondgegaan en heb dit bereikt", zei hij, terwijl hij breed lachend een pot geld leegschudde. Santegoeds: ,,We zaten 's middags op een bedrag van 600 euro. Ik hoop uiteindelijk op 750 euro uit te komen." Die middag had Santegoeds een berichtje naar radiozender 3FM gestuurd. Hij werd tot zijn stomme verbazing even later gebeld door deejay Paul Rabbering. ,,Hij vroeg me, 'wie is er nu aan het lopen?' Ik zei Tonio en hij wilde hem even spreken. Tonio wist niet wie hij aan de lijn kreeg en riep: 'ik ben kapot joh!'. 'Keep them going', zei Rabbering gevat."

Aïcha van 15 had 50 euro opgehaald en 's morgens van twaalf tot kwart voor één gelopen. Ook de laatste ronde nam ze voor haar rekening. ,,Ik ben een sportief meisje" was haar laconieke reactie. Haar mentor Daniëlle vond het fantastisch dat ze het goede doel wilde steunen: ,,Ik ben trots dat ze zoveel geld heeft opgehaald."


RKSV Boxtel

SENIOREN

Uitslagen zondag 20 december

RKDVC 7 – Boxtel 6        1-4

Boxtel 7 – Valkenswaard 9        2-4

VE1: HRC '14 – Boxtel 1        4-0

Vrouwen 18+: Ulysses – Boxtel        8-1

JUNIOREN

Uitslagen zaterdag 19 december

B1: Boxtel – DVG        0-1

C1: DVS – Boxtel        1-5

PUPILLEN

Uitslagen zaterdag 19 december

D1: Boxtel – DVG        1-0

MD1: DVG – Boxtel        2-7

E1: DVG – Boxtel        2-7

E2: Boxtel – DVG        2-1

ME1: DVG – Boxtel        2-7

F1: DVG – Boxtel        4-2

F2: Boxtel – DVG        9-0