De jonge voetbalsters van D1 werden voor de tweede keer kampioen. Naast het meisjesteam werden zaterdagmiddag 19 december nóg vier teams gehuldigd als kampioen. (Foto: Gerard Schalkx).
De jonge voetbalsters van D1 werden voor de tweede keer kampioen. Naast het meisjesteam werden zaterdagmiddag 19 december nóg vier teams gehuldigd als kampioen. (Foto: Gerard Schalkx). Foto: Gerard Schalkx

Vijf voetbalteams met bokaal naar huis

DVG huldigt trotse jeugdkampioenen

Lonneke Hoondert

In het clubgebouw van DVG in Liempde hing zaterdagmiddag 19 december een uitgelaten feeststemming. Maar liefst vijf voetbalteams van de jeugd werden die dag gehuldigd. Alle vijf de teams werden kampioen in de competitie.

Wim Braken van de supportersvereniging was zo trots als een pauw. Tijdens het openingswoord sprak hij vol lof over de prestaties van de jeugdteams en met name van de meisjes van D1. Zij pakten vorig jaar ook al de kampioenstitel.

Hoofdtrainer Arthur Brands was al even fier op de jonge voetballers. Eén voor één riep hij de teams het erepodium op, waar ze met de kampioensbeker poseerden voor de haag van fotografen.

De jongens van E1 werden ongeslagen kampioen. ,,Zelfs de wedstrijd tegen de grote knoesten van Bavos wonnen ze", vertelde Brands. De voetballers van F1 wonnen hun kampioenstitel op karakter, vervolgde de hoofdtrainer. Ook de jongens van D3 konden op alle lof van Brands rekenen. ,,Met hun tikkie-takkievoetbal hebben ze hun tegenstanders gek gemaakt op het veld en de kampioenstitel weten te pakken."

De meisjesteams waren dit jaar goed vertegenwoordigd op het erepodium. ,,Deze meiden kunnen zomaar straks bij PSV terechtkomen", glunderde Brands. De voetbalsters van D1 werden voor de tweede keer kampioen. ,,Deze zeven meiden stonden élke zaterdag op het veld, aangevuld door E1." De meisjes van E1 wonnen de kampioensbeker ongeslagen met een doelsaldo van 87 voor en 18 tegen. ,,Een bijzondere prestatie", aldus Brands.

Grote Clubactie

Niet alleen de kampioenen werden gehuldigd: DVG maakte ook de opbrengst van de Grote Clubactie bekend. De voetballers haalden, met 1.274 verkochte loten, maar liefst 2.951 euro op voor de club. Waarbij Krijn Spaans, met 105 verkochte loten, de topverkoper was. Hij won een PSV-trainingspak.