Irene-speler Sven Vonk in duel met de doelman van RKGSV. De gasten uit Gerwen bleven ook in Gemonde overeid. (Foto: Hans Verberk).
Irene-speler Sven Vonk in duel met de doelman van RKGSV. De gasten uit Gerwen bleven ook in Gemonde overeid. (Foto: Hans Verberk). Foto: Hans Verberk

Voetballers Irene stellen teleur tegen ongeslagen RKGSV

De voetballers van Irene uit Gemonde hebben zondag in de laatste wedstrijd voor de winterstop geen vuist kunnen maken tegen RKGSV. De thuisploeg verloor in sportpark De Laat van de ongeslagen formatie uit Gerwen met 0-4.

In het begin van de wedstrijd ging het duel nog gelijk op met over en weer goede kansen. Na een kwartier waren het echter de bezoekers die met een harde kopbal op voorsprong kwamen. Daarna had Irene de betere kansen, maar Robert van der Heijden en Nick Vliegenthart schoten net naast het Gerwense doel.

Toen Irene vlak voor het rustsignaal een corner kreeg, hing een doelpunt in de lucht. Maar waar Irene faalde in de afwerking, was het RKGSV dat trefzeker was en de tussenstand op 0-2 bepaalde.

Coach Alex Raaijmakers koos in de rust voor een andere tactiek. Hij voerde de nodige omzettingen door en wisselde laatste man Max van Kaathoven voor routinier Pascal van den Brand, die als hangende spits ging fungeren. Het één-op-éénspel achterin was risicovol, maar leek zich uit te betalen. Irene creëerde volop kansen.

Toch was het RKGSV dat het doel vond en het duel beslist met twee fraaie treffers: 0-4. De A-junioren Job Thoelen en Arjan Elissen vielen daarna verdienstelijk in voor Irene, maar konden de wedstrijd niet kantelen.

SENIOREN

Uitslagen zondag 20 december

Irene 1 – RKGSV 1        0-4

Irene 35+ 1 –Heeswijk        1-1

JEUGDVOETBAL

Uitslagen zaterdag 19 december

B2: Ollandia – Irene        3-1

F3: Erp – Irene        1-0


Essche Boys

SENIOREN

Uitslag zondag 20 december

Vrouwen: Essche Boys - OSC '45        4-3

JEUGDVOETBAL

Uitslagen zaterdag 19 december

MB1: VCB – Essche Boys         1-1

E1: GDC – Essche Boys        2-6