Afbeelding
Foto: Marc Cleutjens

What's up, Amber en Tycho?

,,Mogen we samen op de foto?" Amber (18) en Tycho (17) lopen opgewekt door de menigte die in het Jacob-Roelandslyceum de jaarlijkse kerstmarkt bezoekt. De twee leerlingen van de school aan de Grote Beemd hebben samen al aardig wat geld uitgegeven voor het goede doel: de straatkinderen van Cochabamba. Bijzonder is dat Amber tijdens de kerstactie portretten tekent. En natuurlijk moest haar vriend Tycho er ook aan geloven, na betaling van 50 cent en een smakelijke lunch...

Ben je zo goed in portret tekenen? ,,Welnee joh", lacht Amber. ,,Vorig jaar heb ik meegedaan met het gospelkoor en dit jaar wilde ik eens iets anders proberen. Gisteren zag ik dat je ook kon meedoen aan portret tekenen. Dus dat ik probeer ik vandaag."

Is er belangstelling voor je tekenkunsten? ,,Jazeker, ik heb al zo'n twintig portretten getekend. En ik moet er straks nog een heleboel maken. Maar eerst gaan we lunchen. Tycho heeft beloofd dat hij mij zal trakteren."

Ben je tevreden over jouw portret, Tycho? ,,Jawel hoor, ik denk dat de tekening best lijkt, haha. En natuurlijk doe ik ook mee omdat Amber ze tekent en om het goede doel te steunen. Ik vind het goed dat we als school iets doen voor straatkinderen." Amber: ,,En wat helemaal mooi is, is dat een groep leerlingen er volgend jaar zelf naartoe gaat. Dan kunnen we ze zelf zien waarvoor het geld van de kerstactie gebruikt wordt."

Aan welke activiteiten ga je nog meer meedoen? Tycho: ,,Ik doe straks mee aan de pubquiz van de sectie Nederlands. In de mediatheek gaan we met ons team De Vijf Musketiers vragen beantwoorden."

Jullie zijn duidelijk een stelletje. Hoe hebben jullie elkaar ontmoet? Amber: ,,We zitten natuurlijk samen op school. Tycho zit in 6 vwo, ik in 5 havo. Maar we hebben elkaar ontmoet op Appelpop in Tiel. Ik was daar met een vriendin, Tycho met een vriend." Tycho: ,,Samen hebben we daar leuke bands gezien, zoals Nielson en Bløf. Daarna hebben we samen ook heel wat concerten bezocht."

FOTO RECHTS: Amber tekent op de binnenplaats van het Jacob-Roelandslyceum een portret van haar vriend Tycho. (Foto: Marc Cleutjens).