Afbeelding
Foto: Annelieke van der Linden

Podium Boxtel kan zeven jaar vooruit

Duidelijk was dat SintLucas vertrouwen had in een goede afloop van de gesprekken tussen het bestuur van Podium Boxtel en de gemeente over de toekomst. Hoewel de subsidieaanvraag van de theaterstichting officieel nog niet gehonoreerd was, werden al verschillende aanpassingen aan de podiumzaal uitgevoerd. Deze week gaf het college van B. en W. groen licht.

De komende zeven jaar is Podium Boxtel verzekerd van een subsidie van 80.000 euro per jaar. Daarnaast trekt de gemeente jaarlijks 7.000 euro uit die is bedoeld voor de aanpassingen aan de theaterzaal. SintLucas heeft gezorgd voor de voorfinanciering. ,,Langdurige subsidieafspraken druisen eigenlijk in tegen onze principes", licht cultuurwethouder Marusjka Lestrade toe. ,,Toch begrijpen we dat voor een theater een langdurige overeenkomst nodig is om stabiliteit én kwaliteit te kunnen bieden. Een theatervoorziening die kwalitatief goed op peil is, trekt artiesten én nieuwe inwoners naar Boxtel." Een aantal aanpassingen aan Podium Boxtel is inmiddels uitgevoerd. De komende maand wordt gestart met verbouwing van de bar.

Lees meer op pagina 11.

FOTO BOVEN: Voorzitter Paul van Alphen van Podium Boxtel, wethouder Marusjka Lestrade en hoofdconciërge Henny van den Boom meldden gistermiddag opgetogen dat de toekomst van Podium Boxtel de komende zeven jaar is veiliggesteld. (Foto: Peter de Koning).