Chantal Strüber en Lotte Timmermans organiseerden voor Anneleen een droomdag namens Dream4Kids. Het meisje werd verrast met een bijzonder dagje uit met een limousine.
Chantal Strüber en Lotte Timmermans organiseerden voor Anneleen een droomdag namens Dream4Kids. Het meisje werd verrast met een bijzonder dagje uit met een limousine. Foto: Marc Cleutjens

MIJNBUURTJE BREIDT ZICH UIT IN BOXTEL

Centrum-Breukelen krijgt digitaal buurtplatform

ANNELIEKE VAN DER LINDEN

Onlangs werd bekend dat in de wijk Boxtel-Oost op initiatief van Zorgzaam Boxtel een digitaal buurtplatform wordt gelanceerd waar mensen terecht kunnen voor informatie over de wijk. Het recent opgestarte wijkplatform Centrum-Breukelen onderzocht de laatste maanden de mogelijkheden van het platform, dat MijnBuurtje heet, en wil hier volgend jaar ook mee starten.

Al tijdens de oprichting van wijkplatform Centrum-Breukelen riep het bestuur de werkgroep 'Ontmoeten' in het leven. De organisatie ging op zoek naar manieren van ontmoeten en kwam in aanraking met mijnbuurtje.nl: een digitaal buurtplein dat werkt met buurtverbinders: mensen die actief zijn in de buurt, graag contacten leggen en de levendigheid in de buurt willen verbeteren.

In Simeonshof vond maandag een informatiebijeenkomst plaats over dit thema. ,,De opkomst was matig met dertig bezoekers, we hadden er meer van verwacht", laat secretaris Bernadette Bekkers van het wijkplatform weten. ,,Wel was er veel enthousiasme voor wijkplatform MijnBuurtje, bijna alle bezoekers waren van mening dat we hiermee door moeten gaan. Bovendien maakten vier die avond kenbaar interesse te hebben in de rol van buurtverbinder."

Het is de bedoeling dat deze vrijwilligers wijkbewoners, werkgroepen en organisaties stimuleren om mee te doen aan het digitale buurtplein. Vaak zijn dat mensen die goed op de hoogte zijn van wat er speelt in de wijk. De verwachting is dat het platform voor de zomer van volgend jaar draait.

training

Dinsdag 26 januari wordt een bijeenkomst gehouden voor mensen die interesse hebben in de rol van buurtverbinder. Welzijnsorganisatie ContourdeTwern verzorgt uitleg over de functie. Zo is er een training voor iedereen die de functie op zich wil nemen. Bekkers: ,,We liften mee op de scholingsdata die voor mensen uit Boxtel-Oost zijn vastgesteld."

Mensen die geïnteresseerd zijn om buurtverbinder te worden, kunnen contact opnemen met wijkplatform Centrum-Breukelen via e-mailadres wijk.centrumbreukelen@gmail.com of met Charlotte Rameckers van ContourdeTwern via charlotterameckers@contourdetwern.nl.


ACTIE CHANTAL STRÜBER EN LOTTE TIMMERMANS

Onvergetelijke droomdag
voor Anneleen (10) uit Lent

Chantal Strüber en Lotte Timmermans hebben als 'dreamchasers' van Dream4Kids een gedenkwaardige dag georganiseerd voor het tienjarige meisje Anneleen uit het Gelderse Lent. Het meisje verloor vorig jaar geheel onverwacht haar moeder en kon een gezellig uitstapje goed gebruiken. Het werd een dag om nooit te vergeten...

In een uitgebreid verslag blikten Chantal en Lotte deze week terug op de verwendag, die daags ervoor al was begonnen met een slaapfeestje met vriendinnen. 's Ochtends reed een limousine voor en daarin zat een van de idolen van het meisje: vlogger Joy van Beautynezz. De auto met daarin naast Anneleen ook haar vader en beste vriendin Fleur, reed vervolgens naar de volgende surprise: gratis shoppen bij een modeboetiekje in Amsterdam.

Daarna reed een feestbus voor. Chantal en Lotte van Dream4Kids mochten natuurlijk ook weer mee, net als Maart en Mariëtte Timmermans die optraden als chauffeur. Ze zetten koers naar het Circustheater in Scheveningen om de galapremière van de musical 'Beauty and The Beast' bij te wonen.

MAARTJE PAUMEN

Tal van BN'ers werden gespot, onder wie Joop van den Ende, Albert Verlinde en Inge de Bruijn. De culinaire afsluiting was bij een Italiaans restaurant in Den Haag waar als kers op de taart een gesigneerd shirt van hockeyster Maartje Paumen werd uitgereikt. Daarbij zat de uitnodiging om een keer aan te sluiten bij een training van het Nederlands elftal.

De dag werd mogelijk gemaakt door een groot aantal sponsors. Dat waren: Autoservice Van de Zande, Siermetaal Timmermans, hovenier Jos Timmermans, Jumbo Boxtel, Spar Esch, Life Dance, Pastanini Den Haag, La Dress by Simone, Stage Entertainment, Joy & Beautynezz, StarLimo, Giezen Audio en Video-producties, N1 TV Nijmegen, Brabants Centrum, Mooi Boxtel, HashtagMedia, PWS Consultancy, Alquin Servicediensten, Flickmotion en Studio Lars Snellaars.