Winnares Roosje Voets tijdens haar optreden op het Ploegerrangfestival in Liempde. (Foto: De Ploegers).
Winnares Roosje Voets tijdens haar optreden op het Ploegerrangfestival in Liempde. (Foto: De Ploegers). Foto: Marc Cleutjens

Liempds talent

verrast op

'Ploegerrang'

Prinsenvereniging De Ploegers hield zondag in Hof van Liempde haar jaarlijkse Ploegerrangfestival. Kinderen uit de groepen 3 tot en met 8 van de basisschool deden massaal mee met een zang-, dans-, cabaret- of playbackact. Dit onder het toeziend oog van jeugdprinses Noukie, adjudante Mees en de jeugdraad.

Een deskundige jury, bestaande uit Lars Jennissen, Wout-Jan van Beers, Danick van Aarle en Erna Schellekens, was aanwezig om de beste acts te beoordelen. De winnaars kregen een uitnodiging om mee te doen aan de jeugdzittingsavonden die op 8 en 9 januari worden gehouden.

Sinds een aantal jaren mag ook de winnaar van de Vrolijke Noot daaraan meedoen. Deze trofee werd uitgereikt door prins Primus en adjudant Johan en was bedoeld voor het meest carnavaleske nummer van de middag. Dat was de inzending van Casper de Maeyer, die verraste met bananenlied.

Het Ploegerrangfestival lokte vijftig deelnemers die verdeeld over bijna twintig groepen om de hoofdprijzen streden. Tijdens de pauzes trad Wesley van Houtum op, de zanger die onlangs als Conchita Wurst meedeed aan 'Playback je gek' op RTL 4.

UITSLAG

De volgende acts vielen in de prijzen.

Groep 3-4 playback: 1. Mijn Boek: Lieve Spriensma en Marit van Heertum; 2. We maken pannenkoek: Bowe van Abeelen en Elin Traa; 3. Raar maar waar: Femke van Houtum en Sophie van der Velden.

Groep 5-6 playback: 1. Irritatiefactortje: Roosje Voets; 2. 't Is een zwaar bestaan: Cilke Spijkers, Emma Dortmans, Inez Kersten, Myrthe van Geffen, Sam van Oorschot en Tara Braken; 3. Bubbelbad: Karlijn van de Pas, Bente de Jong, Sofie Saris, Fieke van de Sloot en Lieke van de Langenberg.

Groep 7-8 playback: 1. Hollywood: Mirthe Franken, Senna Smulders, Janne de Bresser en Esmee van der Heijden; 2. Alie van de Wegenwacht: Lora van Ruremonde; 3. Drums gaan Boem: Antje Saris, Lotte van de Heuvel, Lana Kreijveld, Mirthe Peijnenburg, Noor el Goushli, Nina van de Laar.

Zelfzingen: 1. Zomerkamp: Liselotte Simons.

Vrolijke noot: Bananenlied: Casper de Maeyer.


Improvisatietheater

In theaterboerderij Op 't Hogt aan de Vogelenzang 2 in Gemonde wordt zondag 27 en maandag 28 december van 13.00 tot 17.30 uur twee theatermiddagen gehouden. Zondag zijn volwassenen welkom, maandag 28 december is bedoeld voor jongeren van 12 tot 20 jaar. Ze krijgen improvisatielessen en doen mee aan theatersport. Belangstellenden kunnen zich aanmelden via e-mailadres: info@ophethogt.nl. Vanaf 18 januari starten de eigenaren van Op 't Hogt met twee lesgroepen.