Afbeelding
Foto: Peter de Koning

LOF KWF VOOR WANDELEVENEMENT LIEMPDE

Samenloop voor Hoop scoort dikke voldoende

MARC CLEUTJENS

De organisatoren van wandelestafette Samenloop voor Hoop, die op 12 en 13 september in de dorpskern van Liempde werd gehouden, kunnen trots zijn. Uit een onafhankelijk onderzoek blijkt dat het Liempdse evenement als beste Samenloop van 2015 is beoordeeld. Op basis van reacties van een aantal geïnterviewde deelnemers kwam het cijfer 9,1 uit de bus rollen.

De Samenloop voor Hoop bracht in september meer dan duizend wandelaars op de been. Daarnaast werd de wandelestafette bezocht door naar schatting enkele duizenden bezoekers. Samen met sponsors en donateurs bracht Liempde een geldbedrag van 161.020 euro bijeen, dat onlangs werd overgemaakt naar KWF Kankerbestrijding.

Het onderzoek werd verricht door Marlyse Research, in opdracht van KWF Kankerbestrijding. De rapportcijfers zijn gebaseerd op enquêtes die zijn afgenomen onder deelnemers en organisatoren van 24 Samenlopen. In totaal werden dit jaar 35 van deze wandelestafettes gehouden; van elf evenementen werden geen enquête-gegevens ontvangen.

Liempde scoort op alle fronten opvallend hoog. Geen enkele waarderingscijfer is lager dan 8,3; met dat cijfer werd de openingsceremonie beoordeeld. De meeste lof was er voor de sfeer en de locatie van het evenement. Die werden beoordeeld met een 9,3. Het wandelen kreeg een 8,8.

Het hoge rapportcijfer voor de Samenloop in Liempde is overigens geen uitzondering. Alle 24 Samenlopen krijgen prima punten, alleen de uitvoering die in Amsterdam werd gehouden bleef steken op een 7,8. Achter Liempde prijken de gemeenten Dronten en Dwingelo, die allebei een 8,9 scoren.

FOTO ONDER: Bijna heel Liempde deed mee aan de Samenloop voor Hoop. (Foto: Peter de Koning).