Romy Schepens won brons tijdens de eerste voorwedstrijd. (Foto: Tabitta).
Romy Schepens won brons tijdens de eerste voorwedstrijd. (Foto: Tabitta). Foto: Marc Cleutjens

SPANNENDE VOORWEDSTRIJD IN WEERT

Eerste medaille Tabitta gaat naar turnster Romy Schepens

De turnsters van Tabitta uit Boxtel hebben afgelopen weekeinde in Weert meegedaan aan de eerste voorwedstrijd van het officiƫle wedstrijdseizoen. Tijdens deze wedstrijd begon de afvalrace die duurt totdat het Nederlands kampioenschap gehouden wordt. De eerste medaille voor Tabitta ging naar Romy Schepens, die brons veroverde.

Bij de jeugd die uitkomt op niveau N3 was Tabitta goed vertegenwoordigd met vier deelneemsters. Net als in de vorige wedstrijd liet Romy zien hoge ogen te kunnen gooien op de onderdelen balk en vloer. Haar stabiele turnen resulteerde in een bronzen medaille.

Mees van Abeelen behaalde door een goede uitvoering de hoogste vloerscore van de gehele wedstrijd; allround eindigde ze als zesde. Luna Ketelaars liet een strakke balkoefening zien, die hielp haar naar een dertiende plaats in het klassement. Guylene Brunneman was al een week niet fit, maar legde desondanks beslag op de vijftiende plek.

MISSER

Van de A-selectie kwamen eveneens vier jeugdturnsters in actie. Ze turnden een oefenwedstrijd die nog niet meetelt voor de doorstroming naar het kampioenschap. Wendy Li scoorde op drie toestellen wederom hoge scores en werd vierde. Op de sprong had ze graag een moeilijke tsukahara laten zien, maar door een misser tijdens de laatste training schuift dit doel een wedstrijd op.

Romy Poirters, die elfde werd, kon zich vanwege blessures niet optimaal voorbereiden op de wedstrijd maar liet met name op de vloer flinke vooruitgang zien. Celeste Canaan behaalde ondanks een val de vierde plek op de balk. In het klassement werd ze tiende.

In januari wordt de tweede voorwedstrijd gehouden en wordt duidelijk welke turnsters doorstromen richting titelstrijd.