Afbeelding
Foto: Marcel Fischer

What's up, Lente?

Dit verhaal gaat over Lente. Nou ja, over de piano van Lente. Een paar weken geleden opgedoken bij kringloopwinkel Het Goed en inmiddels helemaal gerestaureerd door vader Marcel Fischer, fotograaf en kunstenaar. Een artikel in deze krant met daarbij een foto waarop Lente de piano bespeelde, trok de aandacht van Annemarie Delmee. ,,Hé, da's mijn piano!".

Speel je al piano? ,,Nee, maar ik vind het wel heel leuk om al stukjes muziek te oefenen", vertelt Lente, die 6 jaar is en - hoe kan het ook anders - in de lente van volgend jaar 7 wordt. ,,Vanmiddag had ik mijn vriendinnen Gwen en Fieke op bezoek en toen hebben we met z'n drieën op de piano gespeeld. Misschien ga ik wel ooit les nemen, maar nu nog even niet. Papa gaat wél lessen volgen en als hij het straks een beetje kan, kunnen we samen liedjes spelen."

Wat is het verhaal achter deze piano, Marcel? ,,Ik kwam het instrument een maand geleden tegen bij Het Goed. Hij mocht weg voor 35 euro. Ik heb hem thuis laten bezorgen en meteen opgeschilderd. De piano was helemaal kaal geschuurd, maar past nu prachtig in mijn interieur."

Hij komt uit jouw huiskamer, Annemarie? ,,Klopt. Vijf jaar geleden heb ik de piano gekocht. Voor 20 euro! Ik zag een briefje hangen bij de Jumbo waarop stond dat een piano te koop was. Ik heb meteen toegehapt en ben hem gaan halen."

Waarom heb je hem naar Het Goed gebracht? ,,De piano's was zoals wij dat thuis noemden 'Mama's Project'. Ik heb altijd een piano willen hebben. Toen 'ie er eenmaal stond, wilde ik hem helemaal schuren en terugbrengen naar de oorspronkelijke houtkleur. Thuis vond iedereen dat ie in de weg stond. En om gezondheidsredenen moest ik stoppen met al dat schuurwerk. Met pijn in het hart heb ik hem toen weggebracht naar de kringloopwinkel."

En nu staat de piano een paar straten verderop in huis bij Lente. ,,Ik kan me geen prachtiger plek voorstellen", zegt Annemarie terwijl Lente een paar melodielijnen speelt. ,,Om deze reden heb ik het instrument naar Het Goed gebracht: doorgeven aan een nieuwe liefhebber die er prachtig muziek op gaat spelen. Dat weet ik zeker!" (Foto: Marcel Fischer).