Afbeelding
Foto: Albert Stolwijk

Stemmige kerstviering Stapelen

Kasteel Stapelen is op kerstavond, donderdag 24 december het decor van twee stemmige kerstvieringen. Na het vertrek van Sinterklaas zijn alle versieringen van het evenement Stapel op Sint opgeruimd en wordt de binnenplaats in kerstsfeer gehuld.

Zowel de binnenplaats als de ridderzaal van kasteel Stapelen worden tijdens de twee kerstvieringen gebruikt. ,,Vanwege de grote belangstelling die ons vorig jaar verraste, is gekozen voor twee vieringen", vertelt Karin van Vugt.

De eerste viering begint om 19.00 uur en wordt muzikaal opgeluisterd door koor Ratatouille, de tweede viering start om 21.30 uur. ,,De vieringen hebben een open karakter en omvatten onder meer lezingen, die verzorgd worden door vrijwilligers. Daarnaast zijn er bijdragen van Nico Bulter en Kees van Etten", aldus Van Vugt.

Nu de sporen van Stapel op Sint zijn uitgewist, wordt Stapelen de komende dagen in kerstsfeer gehuld. Tijdens beide vieringen zal in elk geval een levende kerststal te zien zijn. Mensen die een van de kerstvieringen willen bijwonen, dienen zich vooraf aan te melden omdat de ruimte in de ridderzaal van Stapelen beperkt is.

Aanmelden kan vanaf heden op werkdagen tussen 09.00 en 12.00 uur op telefoonnummer (0411) 66 00 11 of via e-mail: info@kasteelstapelen.nl. Bij aanmelding dient vermeld te worden welke viering men wil bijwonen: om 19.00 of om 21.30 uur. (Foto: Albert Stolwijk).