Een groot aantal vertegenwoordigers van stichtingen en verenigingen uit het verspreidingsgebied van de Rabobank Hart van de Meierij ontving deze week een cheque. Ze ontvangen een donatie vanwege de actie Hart voor Elkaar. (Foto: Peter de Koning).
Een groot aantal vertegenwoordigers van stichtingen en verenigingen uit het verspreidingsgebied van de Rabobank Hart van de Meierij ontving deze week een cheque. Ze ontvangen een donatie vanwege de actie Hart voor Elkaar. (Foto: Peter de Koning). Foto: Peter de Koning

RABOBANK VERDEELT TON ONDER 318 VERENIGINGEN

30.587 stemmen voor Hart voor Elkaar

Welgeteld 6.358 leden van Rabobank Hart van de Meierij hebben de voorbije weken in totaal 30.587 stemmen uitgebracht op 318 lokale verenigingen en stichtingen. Dat is het resultaat van de tweede editie van de actie 'Hart voor Elkaar'. Alle stemmen zijn inmiddels geteld en de uitslag is bekend. De prijzenpot van 100.000 euro wordt begin 2016 verdeeld.

Stichting Vrienden van Hospice Dommelrode (Sint-Oedenrode), Bestrijding eenzaamheid ouderen (Sint-Oedenrode) en de Voedselbank Boxtel zijn op het erepodium terechtgekomen.

De grote winnaar is Stichting Vrienden van Hospice Dommelrode met 674 stemmen, wat resulteert in een donatie van 2.204 euro. Bestrijding Eenzaamheid Ouderen eindigde uiteindelijk op 529 stemmen (1.730 euro). Op gepaste afstand werd de Voedselbank Boxtel derde met 487 stemmen, nog altijd goed voor een mooie donatie van 1.592 euro.

Op de plekken 4 tot en met 10 zijn geƫindigd: De Zonnebloem Sint-Oedenrode, De Zonnebloem Sint-Michielsgestel, Stichting De Zevensprong (Sint-Oedenrode), Stichting Kindervakantiewerk (Sint-Michielsgestel), RKSV Rhode (Sint-Oedenrode), KBO (Sint-Oedenrode) en Stichting Jeugdcarnaval (Sint-Oedenrode). De eerste Boxtelse winnaars volgen wat verder op de ranglijst. Zo ontvangt de Vincentiusvereniging 873 euro en gaat een bedrag van 827 euro naar De Zonnebloem Boxtel/Gemonde.