Afbeelding
Foto: Marc Cleutjens

Sint-Jans Onthoofdingkerk Liempde

ZATERDAG 19.00 voorganger en preek pastoor Jacques Grubben. Intenties voor Peter v.d. Pasch (jgt); familie Quinten-Vorstenbosch.

ZONDAG 10.00 hoogmis; voorganger en preek pastoor Jacques Grubben. Gregoriaanse gezangen door het kerkkoor Cantate Domino. Intenties voor Jo Smulders; Jan en Sjaan v.d. Koevering-Scheutjens; Mien Quinten; Jo v. Abeelen.

MAANDAG 10.00 stille heilige mis.

DONDERDAG Kerstavond 19.00 gezinsviering. Voorganger en preek kapelaan Geoffrey de Jong. Samenzang onder leiding van Antoinette van Roosmalen; ouders Van der Meer-Düllmann. 23.00 Nachtmis. Voorganger en preek kapelaan Geoffrey de Jong, opgeluisterd door het Liempds' gemengd zangkoor en fanfare Concordia. Intenties voor ouders Van der Meer-Düllmann; Ad v. Weert (verj).

VRIJDAG Eerste Kerstdag, 10.00 eucharistieviering. Voorganger en preek kapelaan Geoffrey de Jong. Kribbemisviering met eerste communicantjes en zang door het kinderkoor. Intenties voor overleden parochiepriesters voormalige parochie Sint-Jans Onthoofding; Frans de Wert (mgd).

ZATERDAG Tweede Kerstdag 10.00 hoogmis met Gregoriaanse gezangen door het kerkkoor Cantate Domino. Voorganger en preek pater Hans de Visser. Intenties voor Jo Smulders; Cor v.d. Zanden (mgd); Cisca Kuppens-Schelle (mgd); Wout Franken (mgd); Bert Bekkers (jgt); Wim v. Abeelen (jgt); Toos v. Abeelen-Habraken; Miet Habraken- v. Kronenburg.

MEDEDELINGEN

* Gebed. Heer, wij hebben door de boodschap van de Engel de menswording van Christus, uw Zoon, leren kennen. Wij bidden U: stort uw genade in onze harten, opdat wij door zijn lijden en kruis gebracht worden tot de heerlijkheid van de verrijzenis. Door onze Heer.

* Kribkesroute. Voor de vierde keer dit jaar is er de Kribkesroute door het dorp, waarbij zo'n 180 kerststallen te bewonderen zijn. Ook in de kerk, natuurlijk voor en na de kerkdiensten. Voor de overige bezoektijden in de kerk tijdens de Kribkesroute kan men de website van de Heilig Hartparochie raadplegen.

* Missen vanaf 2016. Met ingang van 1 januari zijn er enkele wijzigingen in de mistijden. Op zaterdag blijft de tijd ongewijzigd: 19.00. De hoogmis op zondag wordt weer gezet op 09.30. Doordeweeks is er in Liempde komend jaar enkel een heilige mis op maandag en donderdag om 09.00 en niet, zoals vorige week gemeld, van maandag tot en met donderdag. Vanaf 1 januari kost een misintentie in alle kerkdorpen overigens twaalf euro.

* Welkom. Zaterdag tussen 10.00 en 12.00 zijn parochianen welkom in de pastorie voor een kop koffie of thee, een persoonlijk gesprek met de kapelaan en/of het opgeven van een misintentie.

Sint-Theresiakerk
Lennisheuvel

ZATERDAG 18.30 eucharistieviering met zang van het Sint-Theresiakoor. Intenties voor Liza en Kees Vissers- v.d. Heijden (verj); Leo v. Helvoort; Anna v.d. Heijden-Dortmans (jgt); overl. ouders Van der Heijden-Klomp; Ton en Ria Kruijssen.

DONDERDAG Kerstavond, 13.00 gezinsviering met zang van Lencante.

VRIJDAG Eerste Kerstdag, 10.30 eucharistieviering met zang van het Sint-Theresiakoor.

ZATERDAG Tweede Kerstdag, 10.30 eucharistieviering met zang van het Sint-Theresiakoor.

MEDEDELINGEN

* Misintenties. De misintenties voor vermelding kunnen tot maandag 12.00 opgegeven worden bij pastor Van den Tillaart of Helma Rombouts. Dan worden ze in Brabants Centrum opgenomen. Misintenties die later binnenkomen worden niet gepubliceerd, maar wel in de viering afgelezen.

* Agenda. Vrijdag 18 december 13.00 kerstviering KBO. Zaterdag 27 december 15.00 kerstconcert met Ratatouille en Spelt in de Sint-Theresiakerk.

* Opbrengst collecte. De collecte voor het project in Cambodja heeft 129,50 euro opgebracht.

* Bereikbaarheid contactgroep Sint-Theresiakerk. Pastor: Harry van den Tillaart, tel. 63 34 90 of 06-45 68 25 31. Voorzitter contactgroep Sint-Theresiakerk Lennisheuvel: Jan van Kasteren tel. 67 30 12. Aandacht voor zieken: Joke Jansen, tel. 67 44 70 en Helma Rombouts, 67 25 94. Misintenties: Helma Rombouts, tel. 67 25 94 of bij pastor Van den Tillaart. Het afspreken van doop, huwelijk, jubileum en uitvaart rechtstreeks bij de pastor. De Uitwijk is op maandag open van 10.00 tot 12.00. Meestal is de pastor aanwezig om mensen te woord te staan. Er kunnen dan ook misintenties worden opgegeven.

Sint-Willibrorduskerk
Esch

ZATERDAG 19.00 eucharistieviering met zang door het dameskoor. Voorganger is pater H. de Visser. Aan het begin van deze viering wordt het licht door twee parochianen uit Esch teruggebracht naar de Sint-Petrusbasiliek. Intentie voor de parochie.

DONDERDAG Kerstavond, 16.00 viering voor jonge kinderen. 18.00 Eucharistieviering met zang door Innovation. Voorganger is pater H. de Visser. Intenties voor Tonnie v.d. Meijden; Jan v.d. Aker (mgd); Corry v. Veen-Pijn (mgd); Harrie v.d. Zanden; overl. ouders Van Esch- v.d. Meijden en dochter Riet; voor de parochie.

VRIJDAG Eerste Kerstdag, 10.00 eucharistieviering met zang door het dameskoor. Voorganger is pater H. de Visser. Intenties voor Harrie v.d. Meijden; Mien Willems- v.d. Broek- v.d. Zande (jgt); Greet v. Grinsven; Bertus v.d. Struijk (mgd); Josephine Schermer Voest, rector Sondaal en pater Leo Sondaal, Piet Jansen en overl. fam. Jansen- v. Etten; overl. ouders v.d. Struijk- v. Mensvoort; voor de parochie.

ZATERDAG Tweede Kerstdag, 10.00 eucharistieviering met samenzang. Voorganger is pastoor J. Grubben. Intenties voor Jan en Tini Kat- v. Hulten en overl. fam.; voor de parochie.

MEDEDELINGEN

* Geen eucharistieviering. Maandag 21 december vervalt de eucharistieviering in Het Buitenhuis.

* Kerstavond in Het Buitenhuis. De eucharistieviering in Het Buitenhuis op kerstavond, 24 december is alleen toegankelijk voor de bewoners en hun uitgenodigde verwanten om ongewenste drukte voor de bewoners te voorkomen.

* Misintenties. De enveloppen met de misintenties kan men in de brievenbus in de muur van de voormalige pastorie doen. Men kan de intentie ook telefonisch doorgeven via nummer (0411) 60 15 65. De bijdrage voor de intentie is twaalf euro.

* Aandacht voor zieken. Een zieke huisgenoot? Aandacht van de Essche geloofsgemeenschap gewenst? Laat het even weten aan Nelly Schevers, telefoon (0411) 60 16 22.

SINT-LAMBERTUSKERK
GEMONDE

ZATERDAG 18.30 eucharistieviering met gemengd koor. Intenties voor: Sjef Schellekens; Elly v. Beurden-Wolke; Piet v. Grinsven; An v.d. Steen-de Koning; Piet Valks (trouwdag); Jo Valks.

DINSDAG 19.00 boeteviering ter voorbereiding op het kerstfeest.

DONDERDAG Kerstavond, 19.00 viering voor klein en groot. Intenties voor Willy Schellekens; Elly v. Beurden-Wolke; Dieneke v. Helvoort- v. Oirschot; Piet v. Grinsven; An v.d. Steen- de Koning; Huub v. Rooij (namens de buurt). 21.00 nachtmis met gemengd koor. Intenties voor Piet v. Grinsven; An v.d. Steen-de Koning; overl. ouders Van Oirschot- v. Oorschot; Theo v. Oirschot; Frans v. Esch.

VRIJDAG Eerste Kerstdag, 10.00 eucharistieviering met medewerking van fanfare Sint-Lambertus. Intenties voor Elly v. Beurden-Wolke; Piet v. Grinsven; An v.d. Steen- de Koning; Sientje Troeijen- v.d. Eerden (namens de buurt); Jan Troeijen; Antoon en Doortje Lavrijssen-Vorstenbosch; Gerrit Braam; Grard Geerts; Marie Geerts- v.d. Linden; pastoor Piet Goedhart.

MEDEDELINGEN

* Kerstdagen. Op beide kerstdagen is de Sint-Lambertuskerk geopend van 14.00 tot 16.00.

* Vieringen. Op donderdag 31 december, Oudjaar, is er om 19.00 een eucharistieviering met gemengd koor. Zaterdag 2 januari is er een eucharistieviering om 18.30 met gemengd koor. Na de viering is er gelegenheid elkaar een goed nieuwjaar te wensen in het parochiezaaltje.

PROTESTANTSE GEMEENTE
BOXTEL

ZONDAG 10.00 kerkdienst die geleid wordt door mw. ds. B. van Litsenburg uit Eindhoven. Voor de kinderen is er korte Paks. De kinderen komen eerst in de kerk en gaan daarna naar hun eigen dienst. Zij werken aan het 'Adventsproject 'Hoe laat is het?'. Organist is Hans van der Haagen.

DONDERDAG Kerstavond, 17.00 kinderkerk Paks organiseert het jaarlijkse Kinderkerstfeest met als thema 'Hoe laat is het?'. Iedereen, maar vooral kinderen in de basisschoolleeftijd, is van harte welkom. Het feest begint om 17.00 in het protestantse kerkje aan de Clarissenstraat. 21.30 kerstnachtdienst met gemeentezang en muziek, die geleid wordt door ds. T. van Andel uit Valkenswaard. Organist is Hans van der Haagen.

VRIJDAG Eerste Kerstdag, 10.00 feestdienst met medewerking van de cantorij, die geleid wordt door mw. ds. C. A. Terlouw uit Boxtel. Voor de kinderen is er geen Paks in verband met de vakantie. Organist is Ko Suurmond.

ZONDAG 10.00 kerkdienst die geleid wordt door mw. ds. B. J. van Haarlem uit Eindhoven. Voor de kinderen is er geen Paks in verband met de vakantie. Organist is Hans van der Haagen.

MEDEDELINGEN.

* Inzingen. Elke zondag voor de dienst is om 9.45 uur het inzingen van nieuwe liederen.

* Bereikbaarheid. Ds. C.A. Terlouw is bereikbaar via telefoonnummer (0411) 67 15 13 of 06-10 69 05 69.

Boxtel

Heilig Hartkoor

Het Groot Gemengd Koor van de Edith Steinparochie in Vught verzorgt op donderdag 24 december de zang tijdens de nachtmis om 21.30 uur in de Heilig Hartkerk aan het Loeffplein in Vught. Het Groot Gemengd Koor staat sinds kort onder leiding van dirigent Mark van Platen, die eerder dirigent was van het Heilig Hartkoor. Na zijn overstap is het Boxtelse koor opgeheven. Een aantal leden heeft zich bij het koor in Vught aangesloten.

De Walnoot

VRIJDAG 18 DECEMBER

Seniorenorkest        10.00

Kerstviering KBO        13.00

Vrij biljart        13.00

Dansmariekes        18.00

ZATERDAG 19 DECEMBER

Feestavond Daphnia        19.00

ZONDAG 20 DECEMBER

Dansmatinee        15.00

MAANDAG 21 DECEMBER

Biljart De Walnoot        13.00

Yoga VCB        13.00

EHBO        19.30

Sint-Cecilia & Sint-Petrus        19.30

Rikken en jokeren        20.00

DINSDAG 22 DECEMBER

Biljart Ursulanen        09.00

Koffie inloop        10.00

Biljart KBO        13.00

Bridge Revanche        19.30

Fotoclub Boxtel Ontspant        19.30

WOENSDAG 23 DECEMBER

Biljart Ursulanen        09.00

Gym        09.00

Team Ridder 5        09.00

Yoga        10.30

Orkest Da Capo        13.00

Kienen IVV        13.30

DONDERDAG 24 DECEMBER

Biljart Ursulanen        09.00

Biljart        13.00


Fakkeltocht voor vrede

De binnenplaats van kasteel Stapelen in Boxtel is zondag 20 december het vertrekpunt voor een fakkeltocht voor de vrede. De tocht start om 19.30 uur en duurt tot 21.00 uur. De afsluiting is eveneens op Stapelen. Deelname is gratis, een vrijwillige bijdrage is welkom.

Vrijwilligerssteunpunt

Het vrijwilligerssteunpunt van ContourdeTwern is gesloten van maandag 21 december tot en met vrijdag 1 januari. Mensen die belangstelling hebben voor een van de beschikbare vacatures, kunnen mailen: vwsboxtel@contourdetwern.nl.

Boxtel brandt

ook een kaarsje

voor baby Sterre

Wethouder Peter van de Wiel heeft zondagavond namens de Boxtelse gemeenschap een kaarsje opgestoken voor Sterre van de Laarakker. Dat gebeurde tijdens Wereldlichtjesdag, die in Boxtel werd gehouden in de protestantse kerk en zo'n 65 deelnemers trok.

Sterre werd in april 2012 levenloos aangetroffen aan de Laarakkerweg in Liempde; nooit is achterhaald wie haar ouders zijn en hoe ze daar terecht is gekomen. Korte tijd later kreeg ze deze naam, zodat ze niet anoniem ten grave hoefde te worden gedragen.

Wereldlichtjesdag werd voor de tweede keer gehouden in Boxtel, op initiatief van Judith Marechal en Wendel Leenders. Op deze dag werden wereldwijd om zeven uur 's avonds kaarsjes aangestoken ter nagedachtenis aan overleden kinderen. De gemeente Boxtel ondersteunde het initiatief met een subsidie.

VERBONDENHEID

Marechal opende de bijeenkomst met een gedicht. ,,Iedereen in het kerkje heeft een eigen verhaal", blikte ze deze week terug. ,,Een verhaal over een kind waarmee ze verbonden waren. De rode draad in al die verhalen is de afloop. Deze is voor elk verhaal hetzelfde, namelijk; het kind dat overlijdt. De rode draad staat voor verbondenheid in al deze verhalen, verbondenheid met elkaar."

Op een grote tafel stonden 24 kleurige kegelkaarsen, de lichtpuntjes van de avond. Ze symboliseerden 24 namen die werden voorgelezen. Ook een aantal waxinelichtjes werd aangestoken waardoor de tafel veranderde in een zee van vlammetjes. ,,Lichtpuntjes die hoop en troost en kracht geven", aldus Marechal.

Na het lied 'Dat ik je mis' werd door een moeder een rap voorgedragen van haar overleden zoon. De kinderen op de eerste rij huilden geluidloos. Voor hen werd een speciaal gedicht voorgelezen waarin ook vlinders een plekje krijgen. Alle kinderen mochten daarna een prachtige gekleurde vlinder uitzoeken.

Vervolgens was het tijd om de draad letterlijk én figuurlijk weer op te pakken. Deze werd doorgeknipt; ieder ging weer zijn eigen weg. Maar het stukje draad werd meegenomen als teken van de verbondenheid. ,,En mensen werden uitgenodigd sterretjes mee naar huis te nemen zodat op Oudejaarsavond op vele plekken sterretjes zullen branden. Ook dat zijn weer lichtpuntjes", aldus Marechal.

AANGRIJPEND

Wethouder Van de Wiel stak een kaarsje aan voor baby Sterre. ,,Sterre werd drieënhalf jaar geleden levenloos gevonden maar is in Boxtel gelukkig door veel mensen nooit vergeten", stelde hij. ,,Het was een zeer indrukwekkende bijeenkomst met aangrijpende verhalen en mooie symboliek. Zoals de rode raad waarmee de aanwezigen zich onderling verbonden en waar daarna ieder een stukje van mee naar huis nam."