Debby van de Loo, Hanneke van Esch, Sandra Schoenmakers en Annemarie Welvaarts van Wendy's & Friends pronken met de hoofdprijs van de Bokselse Kwis. (Foto: Albert Stolwijk).
Debby van de Loo, Hanneke van Esch, Sandra Schoenmakers en Annemarie Welvaarts van Wendy's & Friends pronken met de hoofdprijs van de Bokselse Kwis. (Foto: Albert Stolwijk). Foto: Albert Stolwijk

1.750 EURO NAAR DRIE LOKALE DOELEN

Wendy's & Friends wint tweede Bokselse Kwis

De bewoners van Vinckenrode in Boxtel kunnen zich opmaken voor een culinaire verrassing. Het team Wendy's & Friends won de tweede editie van de Bokselse Kwis en gaat een cheque ter waarde van 1.000 euro besteden aan een lunch voor alle bewoners van het woonzorgcentrum.

Vrijdagavond vond in activiteitenboerderij 't Dommeltje op Hoog Munsel de prijsuitreiking plaats van de dorpsquiz, die begin november ruim achthonderd inwoners op de been bracht. Welgeteld 55 teams deden aan de quiz mee en samen met een aantal sponsors werd geld bijeengebracht dat geheel ten goede komt aan drie lokale goede doelen.

SAUCIJZENBROODJE

Het winnende team Wendy's & Friends, dat haar thuisbasis had in Wendy's Croissanterie aan de Markt, verzamelde bij de beantwoording van de ruim 150 vragen 194 punten en was daarmee nét iets beter dan Boxtelse Moppen dat tweede werd met 188 punten. De derde plek op de ranglijst werd ingenomen door De Heeren van 5, een ploeg die bestond uit voetballers van ODC 5.

,,Onder leiding van onze teamcaptain Rian de Bie hebben we met veel enthousiasme aan de Bokselse Kwis meegedaan", vertelde Hanneke van Esch tijdens de prijsuitreiking. ,,Ons team telde zestien leden en daarnaast hadden we nog vier mensen achter de hand als hulplijn."

Wendy's & Friends denkt dat de centrale ligging van het 'hoofdkwartier' heeft bijgedragen aan het succes. ,,We konden veel doe-vragen in het centrum snel oplossen, zoals die hindernisbaan op ski's en het tellen van kasseien in de cultuurhistorische as", vertelt Annemarie Welvaarts, die zelf de vragenronde in het gemeentehuis met goed gevolg doorliep. Daarnaast toonde het team zich op meer fronten inventief. ,,Een van de opdrachten was om een saucijzenbroodje te bakken. Nou, dat kun je aan Rian wel overlaten", lacht Hanneke. ,,Ze werkt in een croissanterie."

Teamlid Annemieke Doggen bedacht het plan om bij winst een lunch voor de bewoners van Vinckenrode te organiseren. ,,Nu we duizend euro hebben gewonnen, moeten we die doelstelling misschien een beetje bijstellen. met dat geld kunnen we vast veel meer mensen blij maken", vertelt Hanneke.

CARILLON

Het team Boxtelse Moppen, dat bestond uit liefst 23 leden en werd geleid door Henk Renders, gaat haar prijs (500 euro) inzetten voor de restauratie van het defecte carillon in de Sint-Petrustoren. De donatie gaat via het kerkbestuur naar de Stichting Petrusmonumenten.

De Heeren van 5 besteden hun prijs (250 euro) aan het G-voetbal binnen voetbalclub ODC. ,,We zijn heel blij met deze prijs", reageerden Sjef Vermeer en Joris Dankers. ,,We hadden niet verwacht dat we in de prijzen zouden vallen, dus we zijn opgetogen dat we het G-voetbal kunnen ondersteunen."

De Bokselse Kwis wordt volgend jaar gehouden op zaterdag 5 november. De organisatie is in handen van Patricia van Amelsvoort, Saskia Maltha en Marc Cleutjens. Alle resultaten van de tweede Bokselse Kwis zijn terug te lezen op de Facebookpagina van de populaire dorpsquiz.