Afbeelding
Foto: Annelieke van der Linden

esschenaar in het zonnetje tijdens vrijwilligerfeest

Hans van der Lee: op en top vrijwilliger

Waar de gemeente Haaren voorheen enkele vrijwilligers uit de dorpen huldigde tijdens de nieuwjaarsreceptie, werd dit jaar gekozen voor een speciaal feest waarbij alle verenigingen twee mensen mochten afvaardigen. Vier vrijwilligers werden extra in het zonnetje gezet, onder wie Hans van der Lee uit Esch.

Op landpark Assisiƫ in Biezenmortel vond vorige week donderdag het vrijwilligersfeest plaats. Hier konden vrijwilligers andere mensen ontmoeten die veel tijd in een vereniging steken en genieten van een stamppottenbuffet. ,,Als vrijwilliger steken ze geheel belangeloos veel tijd, vakkennis, energie en vooral enthousiasme in sportverenigingen, culturele verenigingen of buurtverenigingen. Met het vrijwilligersfeest willen wij onze waardering uitspreken voor deze belangeloze inzet van de vrijwilligers in onze gemeente en hen bedanken voor de vele activiteiten die zij verrichten", laat de gemeente weten.

collectant

Van der Lee was door iemand opgegeven voor de verkiezing van vrijwilliger van het jaar. ,,We moesten 10 december vrijhouden", aldus zijn partner Els. De Esschenaar zet zich in voor voetbalvereniging Essche Boys, Lokale Omroep Haaren, de Sint-Willibrorduskerk (onderhoud kerkhof, koster), hij is chauffeur voor Theo van den Heuvel die voorleest voor kinderen in Villa Pardoes. Bovendien is hij ook een zeer actieve collectant, onder meer voor de Alzheimerstichting, Hartstichting, Zonnebloem, Rode Kruis, Nierstichting, KWF Kankerbestrijding en de Maag Lever Darmstichting. ,,Laatst was er een collectant voor een ander fonds aan de deur", vertelt Els. ,,Toen hoorde ik hem zeggen dat hij dat er ook wel bij wilde doen..."

Voordat locoburgemeester Johan van den Brand klaar was met de lijst met vrijwilligerswerk van Hans, klonk al een applaus uit de zaal. ,,Dat was een mooi moment", aldus Els. Hans ontving een speldje van de gemeente Haaren en een bos bloemen.

FOTO BOVEN: Hans van der Lee vervult op maandagochtend in woonzorgcentrum Het Buitenhuis de rol van koster. (Foto: Albert Stolwijk).