Afbeelding
Foto: Gemeente Boxtel

B. EN W. BENOEMT OPVOLGER JAN FRAANJE

Harry van Berkel nieuwe
gemeentesecretaris Boxtel

De gemeente Boxtel heeft per 1 januari Harry van Berkel benoemd tot opvolger van gemeentesecretaris Jan Fraanje, die gisteren na dertig jaar afscheid nam.

Van Berkel werkt al enkele jaren bij de gemeente Boxtel als afdelingshoofd Concern en Dienstverlening en kent de ambtelijke organisatie door en door. Maar óók die van buurgemeente Sint-Michielsgestel waarmee Boxtel vanaf 1 januari ambtelijk fuseert.

De secretaris zorgt voor de gezamenlijk in te zetten vernieuwing van de gemeentelijke organisatie. ,,Een hele klus waarbij kennis van de organisatie erg belangrijk is", aldus burgemeester Mark Buijs, die het nieuws over de benoeming vorige week donderdag bekendmaakte tijdens een gezamenlijke vergadering van de gemeenteraden van Boxtel en Sint-Michielsgestel. De raadsleden werden in het Gestelse gemeentehuis inhoudelijk bijgepraat over de financiële gevolgen van de ambtelijke fusie.

VAN BUITEN NAAR BINNEN

,,De komende jaren moeten flinke stappen worden gezet om interne doelen te realiseren. Allemaal met het oog op een goede dienstverlening voor de inwoners. Waarbij het 'van buiten naar binnen denken' als een rode draad door de bedrijfsvoering loopt", aldus Buijs.

Van Berkel is straks verantwoordelijk voor de 'doorvertaling' van ambities en beleidswensen van de politiek en het gemeentebestuur in hoogwaardige en uitvoerbare plannen. Hoewel Boxtel bestuurlijk zelfstandig blijft, gaat de ambtelijke organisatie, met straks zo'n vierhonderd medewerkers, samenwerken om beide gemeentebesturen te bedienen.

MIJNGEMEENTEDICHTBIJ

De opvolger van Jan Fraanje is sinds 1984 werkzaam bij de lokale overheid. Hij heeft in diverse leidinggevende functies gewerkt in het sociaal domein en de bedrijfsvoering. Momenteel vormt hij met projectleider Johan Vorstenbosch en de Gestelse gemeentesecretaris Dagmar van Deurzen het driekoppige directieteam van de gemeenschappelijke regeling 'MijnGemeenteDichtbij' die is opgetuigd voor de ambtelijke fusie.

FOTO BOVEN: Voor de opvolging van gemeentesecretaris Jan Fraanje heeft Boxtel een medewerker uit eigen huis benoemd. Harry van Berkel uit 's-Hertogenbosch neemt met ingang van 1 januari 2016 de plaats in. (Foto: gemeente Boxtel).