Kerstdecoraties sieren winkelcentrum Oosterhof. Zaterdag 19 december organiseren winkeliers een kerstmarkt. (Foto: Peter de Koning).
Kerstdecoraties sieren winkelcentrum Oosterhof. Zaterdag 19 december organiseren winkeliers een kerstmarkt. (Foto: Peter de Koning). Foto: Peter de Koning

Winkelcentrum viert 'Proef de Kerst'

Oosterhof in kerstsferen

Lichtjes, stemmige kerstdecoratie en bijpassende muziek: het Boxtelse winkelcentrum Oosterhof is er klaar voor. Linda van Boeckel van kapsalon Haartrend van Hees en Barbara Brinckman van de Poolse specialiteitenwinkel Lukullus organiseren namens de winkeliers op Oost zaterdag 19 december een kerstmarkt met de toepasselijke naam: Proef de Kerst in Oosterhof.

De kerstmarkt is te bezoeken van 15.00 tot 20.00 uur en kent, naast vermaak voor de kleintjes, verschillende kramen en een heuse kerstbingo. Vorige week werd de trap tevoorschijn gehaald om het winkelcentrum te versieren met de kerstdecoraties van Sandra van Esch van Crea Alexandra. ,,Omdat het dak wordt gerenoveerd kunnen we dit jaar niets aan buitendecoratie doen, daarom maken we het binnen extra gezellig", legt Brinckman uit.

In het kader van 'Proef de Kerst' bemannen ondernemers in het winkelcentrum verschillende kramen, waar klanten allerlei kerstlekkernijen kunnen proeven en ideeën op kunnen doen wat betreft kerstcadeaus en -versieringen. Chocolademelk en glühwein worden deze dag gratis geschonken om iedereen in de kerstsfeer te brengen.

Vorig jaar organiseerden de Oosterhofondernemers 'Moonlight Shopping', waarbij mensen tot tien uur 's avonds kerstboodschappen konden doen. Dit jaar vonden de organisatoren het tijd voor een kerstevenement voor jong en oud. ,,We willen de kerstsfeer in Oosterhof brengen en het boodschappen doen leuker maken. Tussen 15.00 en 18.00 uur is er van alles te doen voor de kinderen en tussen 18.00 uur en 20.00 uur kunnen volwassenen meedoen aan onze kerstbingo, daar kunnen ze allerlei prijzen winnen die beschikbaar zijn gesteld door onze winkeliers. Terwijl de ouders boodschappen doen kunnen kinderen geschminkt worden, knutselen, een film kijken óf een ballonnendier laten maken", vertellen Van Boeckel en Brinckman enthousiast.

Yvonne Eijkemans van gastouderopvang 'De Biggetjes' ontfermt zich deze middag over de kinderen. Zij knutselt zelfgemaakte kerstballen, kerstkransen en sneeuwpoppen met ze. Tussen 15.00 en 17.00 uur kan iedereen een gratis bingokaart afhalen voor het bingospel dat gepresenteerd wordt door Liempdenaar Youri Berkelmans.