HCB '92-speelster Hèlen Berkelmans scoort. (Foto: Hans Verberk).
HCB '92-speelster Hèlen Berkelmans scoort. (Foto: Hans Verberk). Foto: Hans Verberk

boxtelse handbalsters overklassen saturnus

Doelpuntenregen voor HCB '92

De vrouwenploeg van handbalvereniging HCB '92 bleek zondag in topvorm. Tegenstander Saturnus uit Bladel werd met 27-11 aan de kant gezet. Door deze overwinning hebben de Boxtelse handbalsters de koppositie op basis van beter doelsaldo weer in handen.

Met volle bezetting ving de handbalploeg deze wedstrijd aan. Vaker is gebleken dat dit het beste recept is voor HCB '92 om een wedstrijd naar haar hand te zetten. De score werd echter geopend door de bezoekers. Daarna nam HCB '92 direct het initiatief over.

Duidelijk werd dat de ploeg veel inspiratie had opgedaan door naar de verrichtingen van het Nederlands handbalteam te kijken. Treffers van Nonja van de Langenberg, Annemarie Sens, Miranda van Engelshoven en Inge van Drunen brachten de thuisploeg binnen tien minuten op een 6-1 voorsprong.

Saturnus kreeg geen grip op de gastvrouwen en HCB '92 legde veel variatie in het spel. Af en toe moest de ploeg een tegendoelpunt incasseren, maar aanvallend waren de Boxtelse handbalsters oppermachtig. De tegenstander kon het snelle veldspel niet bijbenen. Doelpunten door Van den Langenberg en Hèlen Berkelmans, fraai samenspel door opbouwers Ellen Persoons, Judith Banyai, Sens, Van Engelshoven en Van Drunen zorgde dat de ploeg bij het rustsignaal al een ruime voorsprong had: 17-5.

traagheid uitbuiten

Eensgezind ging HCB '92 terug het veld op, hopende het goede spel van de eerste helft voort te zetten. Het hoefde zich geen zorgen te maken dat Saturnus de wedstrijd zou gaan kantelen. HCB '92 bleef de traagheid van haar tegenstander uitbuiten en snelle aanspeelballen leverden weer doelpunten op. Ook uit andere spelsituaties wist de Boxtelse ploeg de keepster uit Bladel te verrassen.

Toch kon HCB '92 niet de volle 60 minuten haar focus behouden. Door misverstanden in de verdediging en een paar slechte afspeelballen pakten de bezoekers enkele goals mee. De afstand in punten was echter te groot: 27-11.