Hennatatoeages laten zetten in kerststijl: tijdens de Kerstfair in Gemonde was dit een populaire activiteit onder de jeugd. (Foto: Albert Stolwijk).
Hennatatoeages laten zetten in kerststijl: tijdens de Kerstfair in Gemonde was dit een populaire activiteit onder de jeugd. (Foto: Albert Stolwijk). Foto: Albert Stolwijk

kerstfair trekt driehonderd bezoekers naar de schuif

Gemonde heeft er vast evenement bij

Dagen waren Bianca Beekmans en de uitbaters van De Schuif in Gemonde bezig geweest om de zaal en het voorterrein te versieren met kerstspullen. Deze klus was niet voor niets verricht: de eerste editie van de Kerstfair Gemonde trok zo'n driehonderd bezoekers.

,,Het was best spannend", blikt Beekmans terug. ,,Al vele jaren vindt er geen kerstmarkt meer plaats in Gemonde en dan hoop je maar dat er voldoende reclame is gemaakt om mensen naar De Schuif te trekken. Maar het was erg geslaagd, ik heb veel complimenten gehad. Mensen vinden het fijn dat er iets in het dorp wordt georganiseerd." Beekmans had bij de keuze van de datum gekeken naar andere evenementen in de regio. ,,Op dat moment stond er nog niets in de evenementenkalenders. Later bleek echter dat we veel concurrentie hadden van andere kerstmarkten. Toch ben ik erg blij met de driehonderd bezoekers, die ook van buiten Gemonde kwamen."

Op het buitenterrein stonden allerlei kramen waar kerstspullen werden verkocht, zoals kunstkerstbomen en verlichting. In De Schuif konden mensen kerststukjes maken en allerlei soorten kerstdecoratie aanschaffen. Voor de jeugd was er een stand waar ze zich lieten schminken, cupcakejes konden versieren en hennatatoeages in kerststijl lieten zetten.

Extra aandacht was er voor stichting Hart voor Moeder en Kind. Carina Sanders uit Schijndel riep mensen vooraf op om producten te doneren, zodat ze kerstpakketten kon samenstellen voor mensen die het niet breed hebben. Beekmans: ,,Ook zij was tevreden met de opbrengst."

Inmiddels is besloten ook volgend jaar een Kerstfair te organiseren. Ook de Summer Fair, die vorig jaar op initiatief van Beekmans in De Schuif werd gehouden, keert terug. En zo heeft Gemonde er weer twee vaste evenementen bij.

FOTO ONDER: Hennatatoeages laten zetten in kerststijl: tijdens de Kerstfair in Gemonde was dit een populaire activiteit onder de jeugd. (Foto: Albert Stolwijk).