Martijn Caarls stuitte zondag op de keeper van Wodan. (Foto: Gerard Schalkx).
Martijn Caarls stuitte zondag op de keeper van Wodan. (Foto: Gerard Schalkx). Foto: Gerard Schalkx

SPANNEND DUEL ZONDER WINNAAR

DVG en Wodan vergeten te scoren in Liempde

DVG en Wodan hebben er zondag in sportpark De Roode Bleek in Liempde een attractief duel van gemaakt. Ondanks het gemis van doelpunten was het geenszins een bloedeloos duel zonder hoogtepunten. Sterker nog, beide ploegen kregen volop kansen maar faalden in de afwerking. DVG had zelfs recht op een strafschopā€¦

DVG keek enigszins op tegen Wodan, een van de teams uit de top vijf. Omdat eerdere duels tegen hooggeklasseerde ploegen niet goed afliepen, was er in de Liempdse gelederen wellicht enige twijfel over de goede afloop. Na de remise tegen Wodan overheerste echter het gevoel dat DVG twee punten had gemorst en misschien wel had moeten winnen.

Wodan had in de openingsfase het betere van het spel. De combinaties waren goed verzorgd. In de 14e minuut was een redding van doelman Sander van Eeuwijk nodig om een vroege achterstand te voorkomen. Een kopbal van Martijn Caarls had zomaar ook de voorsprong kunnen opleveren, maar de keeper van de Eindhovenaren was een sta in de weg.

Een nieuwe aanval van DVG had een beter lot verdiend. Een voorzet van Peter Versantvoort kwam bij Aaron van Dooren die de bal ook had kunnen overlaten aan de vrijstaande Bas van Houtum. Zijn inzet leverde slechts een hoekshop op.

In de tweede helft was het veldspel van DVG beter verzorgd en dit leverde ook mogelijkheden op. Sander van de Ven zag een bekeken lobje door de doelman tot corner verwerkt. In de 75e minuut was Van Houtum het dichtst bij de openingstreffer. Een voorzet hoefde maar aangeraakt te worden maar dit gebeurde niet.

Terwijl het steeds donkerder werd in De Roode Bleek, bleef DVG jagen op de overwinning. Een handsbal in het strafschopgebied werd niet waargenomen door de arbiter, waardoor DVG een strafschop onthouden werd. In de daaropvolgende situatie kwam Van de Ven niet uit met zijn stappen en kon hij de bal slechts zacht inschieten. De keeper van Wodan kon redding brengen en hield de stand daarmee op 0-0.