Nick Vliegenthart doelpuntenmaker van het eerste doelpunt in duel met Fiducia speler Foto: Hans Verberk

BELANGRIJKE OVERWINNING VOOR GEMONDENAREN

Irene tankt zelfvertrouwen met zege

De voetballers van Irene hebben zondagmiddag weer eens een zege geboekt. De overwinning was belangrijk voor de vijfdeklasser, die al enkele weken met lege handen van het veld moest. In sportpark De Laat werd Fiducia met 2-0 geklopt.

Irene schoot fanatiek uit de startblokken en zette de gasten uit De Rips direct onder druk. Na vijf minuten werd het veldoverwicht al verzilverd na een mooie pass van Tjeerd Pijnenburg, die de snelle Nick Vliegenthart op maat bediend. Met een leep lobje maakte hij de 1-0.

Toen een kwartier voor rust een van de spelers van Fiducia met een tweede gele kaart op zak naar de kleedkamer werd gezonden, zag het er helemaal goed uit voor de thuisploeg. Maar de gasten hielden lang stand.

In de tweede helft regende het onafgebroken kansen voor Irene. Sven Vonk, Marc van Grinsven en Gijs Hellings misten het doel, een hard schot van Maarten Klopstra trof de paal. Vlak voor het eindsignaal kreeg de ploeg van coach Alex Raaijmakers loon naar werken. Een slimme pass van Robert van der Heijden bereikte Vonk die met een fraaie kopbal de eindstand op het scorebord bracht.

Met deze overwinning heeft Irene veel zelfvertrouwen getankt. Na de winterstop hoopt de ploeg de goede lijn door te trekken. Voordat die aanbreekt, speelt Irene nog één duel. Zondag 20 december is RKGSV de tegenstander in sportpark De Laat.

F3: Erp – Irene        10.30

FOTO BOVEN: Doelpuntenmaker Nick Vliegenthart (links) van Irene in duel met een speler van Fiducia. (Foto: Hans Verberk).

WEDEROM VERLIES VOOR GEHAVENDE PLOEG

Essche Boys nu eenzaam onderaan

Essche Boys verkeert dit hele seizoen al in zwaar weer, waarbij er ook maar geen eind lijkt te komen aan de blessuregolf die de ploeg teistert. Zo was er zondag in Eindhoven tegen Acht een eerste basisplaats voor Jens Rutten en Bjorn Bekkers.

Beide ploegen begonnen afwachtend en wilden de tegenstander het spel laten maken. Veel viel er daarom niet te genieten voor de neutrale toeschouwer. In de eerste helft lukte het Essche Boys desondanks om enkele kansjes te creëren, maar de ploeg faalde in de afwerking. Ruststand 0-0.

In de tweede helft had Essche Boys zoals vaker dit seizoen meer moeite om kansen van de tegenstander te voorkomen. De druk op het Essche doel nam toe en dit resulteerde na tien minuten in een voorsprong voor de thuisploeg. Melvin van de Groen kopte feilloos binnen.

Het lukte Guus Doggen even later om een grotere achterstand te voorkomen. Essche Boys probeerde met man en macht een gelijkmaker te forceren, maar kwam duidelijk stootkracht te kort om het Acht moeilijk te maken. In de slotfase werd het 2-0. De Essche verdediging had grote moeite om de bal uit het eigen strafschopgebied te werken. Het lukte een van de aanvallers om van dichtbij raak te schieten. In deze slotfase vielen de A-junioren Rick van Kasteren en Remi Bekkers in.

Als gevolg van deze nederlaag en de resultaten van de concurrenten is Essche Boys de eenzame rode lantaarndrager van de vierde klasse G. Na de winterstop volgen meteen wedstrijden tegen de directe concurrenten en ontbrandt de strijd tegen degradatie. De eerste tegenstander is Vessem.

terug in top drie BRTC

Taverbo Sabo 3 stelt zich in de Boxtelse Recreatieve Tafeltennis Competitie (BRTC) steeds nadrukkelijker op als titelkandidaat. Waar de ploeg vorige week nog onverwacht verloor van grand café Rembrandt, stelde het in de wedstrijd tegen Bat Boys weer orde op zaken met een 9-1 overwinning.

In een, ondanks de grote uitslag, aantrekkelijke wedstrijd kon alleen Rob van Grinsven een punt binnenhalen door in vier games van Daan de Koning te winnen. Hij was tegen Henk IJsseldijk ook nog dicht bij een tweede punt maar moest in de vijfde beslissende game toch met 12-10 de overwinning aan zijn tegenstander laten. Door deze uitslag en de resultaten van de overige twee gespeelde wedstrijden werd de koppositie door Taverbo Sabo 3 weer versterkt.

Rembrandt, de nummer twee van de ranglijst, trad aan tegen Taverbo Sabo 2. De opponent wist eerder deze competitie nog met 7-3 te winnen, maar nu waren de rollen omgedraaid. Al snel kwam Rembrandt op een 3-0 voorsprong omdat Erik van der Schoot, Aukje van den Heuvel en Ad Brekelmans hun enkelspelen wonnen. Taverbo Sabo 2 kon pas in de vierde wedstrijd het dubbelspel naar zich toe trekken. In een spannende wedstrijd moest Hans Fonken de eer aan Brekelmans laten. Daar voegde Van der Schoot nog een zevende punt aan toe zodat de revanche op de eerdere nederlaag compleet was.

Taverbo Sabo 1 steekt dit seizoen niet in de goede vorm van de laatste jaren waarin de ploeg tot kampioen werd gekroond. Ook in de partij tegen het team van De Firma Fotografie, dat slechts met twee man kon aantreden wegens het langdurig ontbreken van enkele spelers, moest het weer drie punten inleveren. Henk van de Laak was goed voor winst op Frans van Dun en Hans van Haaren en behaalde samen met zoon Nick het punt in het dubbelspel tegen dezelfde spelers. Voor Taverbo Sabo 1 wist Cees Hems wél zijn twee wedstrijden te winnen waardoor een 7-3 uitslag op het formulier kwam. Door deze zege en de nederlaag van Taverbo Sabo 2 tegen Rembrandt kon de ploeg een plaats op de ranglijst opschuiven en in de top drie terugkeren. De partij tussen Taverbo Sabo 4 en Rotsvast werd uitgesteld.