Aerd van Brunschot (links) in duel met EVVC speler  Aerd maakte deze wedstrijd een hatrick
Aerd van Brunschot (links) in duel met EVVC speler Aerd maakte deze wedstrijd een hatrick Foto: Hans Verberk

ZUIVERE HATTRICK AERD VAN BRUNSCHOT

ODC met winst de winterstop in

ODC heeft de laatste wedstrijd voor de winterstop gewonnen. In het eigen sportpark Molenwijk werd EVVC uit Vinkel zondagmiddag met 4-2 geklopt. Aerd van Brunschot was de grote man door voor de pauze een glaszuivere hattrick te scoren. Dankzij deze zege klimt ODC van de tiende naar de zevende plaats op de ranglijst van de tweede klasse H.

Voor aanvang van de laatste wedstrijd voor de winterstop stond veel ploegen dicht bij elkaar. Het verschil tussen nummer zes EVVC en nummer twaalf Best Vooruit bedroeg slechts drie punten. Bij winst zou ODC, dat tiende stond, over EVVC heen gaan en een flinke sprong op de ranglijst kunnen maken.

In het eerste kwartier was het voetbal niet hoogstaand maar kregen de tricolores wel enkele goede kansen. Willem van de Kerkhof kopte in de derde minuut bijna de openingstreffer binnen na een vrije trap van Rob Scholten, ook Van Brunschot kreeg een goede mogelijkheid met het hoofd maar beoordeelde de bal niet helemaal goed. In de 17e minuut maakte hij dat meer dan goed door een voorzet vanaf rechts van Bas van der Pasch onberispelijk tegendraads binnen te schieten: 1-0.

Niet veel later viel de tweede treffer. Een schot van Sjoerd van Lokven kon door EVVC-doelman Coen van Lith in eerste instantie nog worden gekeerd, maar Van Brusnschot was er als de kippen bij om de rebound te verzilveren. Ruim vijf minuten voor rust leek Ido Pijnenburg met een mooie lob voor 3-0 te zorgen, maar zijn treffer werd wegens buitenspel afgekeurd. Het bleek uitstel van executie want in de slotseconden van het eerste bedrijf haalde Pijnenburg nogmaals uit. Zijn schot werd gesmoord en kwam voor de voeten van Van Brunschot die zo zijn derde doelpunt van de middag kon scoren.

BRANCARD

De gasten uit Vinkel hadden tot dan toe een paar kleine kansen gehad maar door enkele goede ingrepen van ODC-keeper Coen Hermans vielen er in de eerste helft geen tegentreffers. Dat veranderde kort na de pauze toen aanvoerder Gerwin van den Boom de bal vanaf links voorbracht en Nicky van der Heijden de achterstand tot 3-1 verkleinde. Vlak daarna kreeg Van Brunschot de kans om zijn vierde treffer te maken, maar hij kwam daarbij ongelukkig in botsing met doelman Van Lith en moest het veld per brancard verlaten.

De tricolores waren door het uitvallen van hun trefzekere spits lange tijd van slag. Dat bracht de gasten beter in de wedstrijd. Het ontbrak de Vinkelse spitsen echter aan scherpte en ODC mocht in die fase niet klagen over geluk. Nadat de bal eerder buiten het bereik van Hermans op de paal terecht was gekomen, maakte Bart Dammers er in de negentigste minuut aan de andere kant 4-1 van. Daarmee was de wedstrijd definitief beslist. Een tweede Vinkelse treffer diep in blessuretijd van Van der Heijden veranderde daar weinig aan.

Zondag 24 januari wordt de competitie vervolgd met een uitwedstrijd in Vught tegen Real Lunet.

FOTO BOVEN: Aerd van Brunschot (links) had met een loepzuivere hattrick een belangrijk aandeel in de overwinning van ODC. (Foto: Hans Verberk).

Basketballers JRC boeken solide zege

De basketballers van JRC uit Boxtel hebben zondag in Zevenaar een riante overwinning geboekt op Basketiers '71. De ploeg die uitkomt in de tweede divisie C was ijzersterk, maar had in deze 'vierpuntenwedstrijd' beslist nóg meer punten kunnen scoren.

Het eerste kwart schoot JRC direct al uit de startblokken. Na vijf minuten in het eerste kwart was al een gat geslagen van tien punten. Daarmee was de toon direct gezet door de mannen uit Boxtel. Dit rijmde ook met opdracht van coach Oliveira, die stuurde zijn manschappen het veld in met de boodschap dat direct

Sport kort

Handboogschieten

Het eerste zestal van handboogschutterij l'Union Boxtel is de competitie waarin met één pijl geschoten wordt vanaf 25 meter matig begonnen. Vorige week kwam het team bij HBS Boxtel niet verder dan 1.117 punten voor de beste vijf schutters. Dat leverde weliswaar de tweede plaats op, maar l'Union bleef ver achter bij de schutters van Amicitia uit Schijndel die 1.135 punten lieten noteren. De persoonlijke resultaten kwamen van Adri van de Langenberg (227 punten), Henk Jegers (225), Marc Verdaasdonk (223), Gerard van der Steen (221), Marchel Kluijtmans (221) en Henri van den Broek (210).

duidelijk moest worden dat er voor Basketiers niets te halen viel.

Aan de hand van de ervaren Boxtelse topscorers, Coen van der Meijden en Teun van Loon, en enkele scores van Floris de Jongh, werd de voorsprong in het tweede kwart al snel verder uitgebouwd naar vijftien punten.

Langzamerhand begint het erop te lijken dat Van Loon eindelijk weer in zijn oude vorm geraakt. Met dan ook al 14 punten voor Van Loon in de eerste helft lijkt het erop dat zijn dieselmotor eindelijk op volle toeren begint te draaien.

OORWASSING

Na een solide eerst helft was het voor de mannen uit Boxtel zaak om de wedstrijd direct na de rust in het slot te gooien. Door middel van een aantal defensieve stops en steals van Freek Clercx en Erwin Reijnaarts, werd de voorsprong binnen tweeënhalve minuut uitgebreid naar een verschil op het scorebord van 25 punten.

Daarop werd direct een time-out genomen door de coach van Basketiers, teneinde om de run van JRC te stoppen. De mannen van Basketiers hadden namelijk geen antwoord op de verhoogde defensieve druk van de Boxtelaren. De wedstrijd leek dan ook op een oorwassing uit te lopen. JRC liep zelfs uit tot een verschil van dertig punten, maar echt doordrukken kon de ploeg niet. Aan het einde van het derde kwart stond dan ook een verschil van 25 punten op de borden.

Het vierde en laatste kwart leek een formaliteit. JRC heeft bij vlagen uitstekend spel laten zien, maar was nog ietwat te wisselvallig en te slordig. Eindstand 92-69. Zondag 20 december is directe concurrent EBBC 1 uit Den Bosch de tegenstander. De wedstrijd begint om 17.00 uur in sportcomplex De Braken.

Topscorers: Teun van Loon (25 punten, 11 rebounds); Coen van der Meijden (18 punten, 13 rebounds); Remy van de Snepscheut (16 punten, 5 assists); Freek Clercx (11 punten).

Succes voor

Sint-Martinus

Hippische sportvereniging Sint-Martinus organiseerde zondag een springwedstrijd in manege De Langspier. Aan dit concours namen 250 combinaties uit de regio deel. Ruiter Frank van der Sloot van Sint-Martinus eindigde tweemaal op het podium.

Van der Sloot nam met Wildrick's Etareuse deel in de klassen Z/ZZ en M. Hij behaalde twee keer een tweede prijs met foutloze barrages. Ron van den Boogaard eindigde met Evanta in de klasse M op de vijfde plaats met vier strafpunten. Bente Kuipers werd in de klasse B achtste met haar paard Chianti. Ze had vier strafpunten in de barrage, maar behaalde met tachtig punten wel de hoogste score voor de rijstijl.