Het nieuwe Groen Technisch Centrum van Helicon wordt een transparant hal aan de Schouwrooij. Helicon gaat vanwege de grote groei van het aantal leerlingen zelfstandig verder. (Afbeelding: Studio Vkwadraat).
Het nieuwe Groen Technisch Centrum van Helicon wordt een transparant hal aan de Schouwrooij. Helicon gaat vanwege de grote groei van het aantal leerlingen zelfstandig verder. (Afbeelding: Studio Vkwadraat). Foto: Marc Cleutjens

SLUITING DREIGDE IN 2007, NU FORSE GROEI OP SCHOUWROOIJ

Helicon Boxtel weer op eigen benen

MARC CLEUTJENS

Nog niet zo heel lang geleden leek Helicon MBO Boxtel de deur van de school aan de Schouwrooij te sluiten. Deze week werd duidelijk dat de mbo-opleiding weer in de lift zit en op eigen been mag gaan staan. Winstpunt voor het toch al zo rijke Boxtelse onderwijsveld.

Helicon MBO Den Bosch bestaat momenteel uit twee locaties: Boxtel en 's-Hertogenbosch. Het college van bestuur heeft door de groei in leerlingenaantal besloten om van de twee locaties zelfstandige scholen te maken. Vanaf schooljaar 2016-2017 gaan ze verder als Helicon MBO Boxtel en Helicon MBO Den Bosch.

Directeur Stan Vloet lichtte het besluit deze week toe. ,,Vanaf mijn start als directeur van Helicon MBO Den Bosch is het motto steeds geweest: kwaliteit boven kwantiteit. En misschien juist door die focus op kwaliteit, volgde ook kwantiteit. In de afgelopen vijf jaar is ons totale leerlingenaantal flink gestegen."

Hij vervolgt: ,,Toen ik bijna vijf jaar geleden als directeur begon, stond locatie Boxtel te koop. Al snel bleek dat we de locatie hard nodig hadden voor het groeiende leerlingenaantal. Met trots kan ik mededelen, dat het college van bestuur van Helicon door deze groei in leerlingenaantal besloten heeft om van onze twee locaties in 's-Hertogenbosch en Boxtel zelfstandige scholen te maken."

EIGEN PROFIEL

Het college van bestuur nam dit besluit volgens Vloet vanwege de groeiende leerlingenaantallen, maar ook omdat beide scholen steeds duidelijker een eigen profiel kregen, met een heel eigen sfeer en aanbod van opleidingen. ,,Boxtel is dé agro-technische school van Helicon", aldus de directeur. ,,Leerlingen geïnteresseerd in dier, design, voeding of milieu kiezen juist voor 's-Hertogenbosch. Alle klassen van de opleiding Veehouderij, nu nog thuis in 's-Hertogenbosch, gaan vanaf schooljaar 2016-2017 naar Boxtel."

De opleiding past volgens Vloet perfect tussen de andere agro-technische opleidingen van Boxtel en de leerlingen kennen de locatie al goed, omdat ze er nu ook al lessen volgen. Bij Helicon heeft iedere school een eigen directeur en managementteam. Directeur Vloet gaat naar Helicon MBO Boxtel, waar ambitieuze plannen zijn voor de bouw van een nieuw Groen Technisch Centrum (foto onder).