Bezoekers van de Kerstfair in Boxtel konden verspreid in het centrum terecht bij allerlei marktkramen waar kerstspulletjes zoals kaarsen te koop werden aangeboden. (Foto's: Albert Stolwijk).
Bezoekers van de Kerstfair in Boxtel konden verspreid in het centrum terecht bij allerlei marktkramen waar kerstspulletjes zoals kaarsen te koop werden aangeboden. (Foto's: Albert Stolwijk). Foto: Albert Stolwijk

GOEDE REACTIES OP DRUILERIGE KERSTTWEEDAAGSE BOXTEL

Kerstfair komt maar langzaam op gang

Tijdens de Kerstfair die vooral zondag zijn beslag kreeg hartje Boxtel was van alles te beleven. Zoals een spectaculaire demonstratie van de lokale brandweer. ,,We hebben een collega in beschermende kleding in een auto klem gezet en met het hulpverleningsvoertuig bij de hand laten zien dat we iemand in ongeveer tien minuten kunnen bevrijden", vertelde René van Schijndel. Iets verderop knipte Jade (6) met hulp van een brandweerman een stuk uit een fietswiel ,,Om te laten zien hoe het is om een échte brandweervrouw te zijn", lachte haar trotse moeder.

KERSTMAN

Een bijzondere gast in Boxtel was carnavalsfanfare De Kikvorschen uit 's-Hertogenbosch, compleet met vrouwen met Brabantse poffer. ,,Wij pelen echter geen kerstrepertoire", grinnikte een van de muzikanten. In de skihut, die zaterdag volstroomde voor André Hazes juniorn, werd een pilsje getapt en was een demonstratie te zien van dansstudio Denziz. Echt druk werd het niet…

Natascha van Natascha Fashion stond in een chaletkraam op de Markt met 'alles voor 15 euro'. ,,Ik mag niet mopperen", vertelt ze. ,,Ik heb al best veel jurkjes verkocht. Op de Markt waren ook bakker Gradjan Buss en DA-drogisterij Marc van den Biggelaar uit winkelcentrum Oosterhof present. Met lekkere hapjes en lekkere luchtjes... De kerstman was er natuurlijk ook; hij luidde de bel, deelde mandarijntjes uit en poseerde met iedereen voor een selfie.

In de Croonpassage zorgde The Ducktown Band voor kerstmuziek en kerstsfeer. Laura Brusselaar was niet echt tevreden over de opkomst van het publiek. ,,Het valt zwaar tegen. In Selissen was gisteren meer sfeer dan hier. Het is niet echt gezellig." Toch werd het steeds drukker, ook in de Rechterstraat waar het Dükerskoor met smartlappen en zeemansliederen de juiste sfeer erin probeerde te brengen.

Café 't Geveltje aan de Stationsstraat verkocht erwtensoep en poffertjes en had gezorgd voor een sfeervolle vuurkorf. Laura en Anuska van Geen Drank Geen Klank vonden de Kerfstfair beter dan vorig jaar: ,,Meer mensen en meer gezelligheid", was hun mening. De familie Van den Aker bij de kraam van The Read Shop was ook content. ,,We hebben nu de helft van de kerstfair gezien en het is hartstikke gezellig."

KNIKENGEL

Ondernemer Gerry van Heerebeek van Foundation Bekkers aan de Rechterstraat gaf een dikke pluim aan uitbater Mark van de Moosdijk van café Markzicht, een van de grote kartrekkers van het evenement. ,,Die jongen is héél actief, hij heeft deze kerstmarkt op poten gezet en dat is best knap. Hij kwam zelf de doos met letter voor de puzzeltocht in mijn etalage zetten en vroeg me of ik een kraam wilde."

Elsa uit Disney-film Frozen was er ook. Mexx en Djim gingen glunderend met de ijsprinses op de foto. Dat deed ook Noweya (5) die eenzelfde jurk als het tekenfilmsterrettje droeg. Heel verrassend in de Kruisstraat was de kerststal van de voormalige Heilig Hartkerk, opgebouwd in een leegstaand winkelpand.

Sybilla Buisman van Buisman Optiek haalde de kerststal naar hartje Boxtel. ,,Met een warm hart voor het behoud van de Heilig Hartkerk", vertelde ze. ,,Wijlen pastoor Jo de Jong heeft deze stal ooit gekocht met het geld dat hij voor zijn priesterjubileum had gekregen", aldus Buisman. Wie een muntje in de knikengel deed, kreeg een buiging. Een mooi besluit van een rondje Kerstfair in een druilerig en allerminst winters Boxtel…

DIEFSTAL BIERFUST

In de aanloop naar het Sneeuwbal werd een fust bier uit de skihut op de Markt gestolen. Volgens de politie werden in de nacht van vrijdag op zaterdag twee mannen van 19 en 21 jaar aangehouden. Volgens de politie zal de boete die ze krijgen beslist hoger uitvallen dan de prijs van een vaatje bier.

Op de Markt was een aantal kraampjes opgebouwd waar kerstartikelen werden aangeboden. Mede vanwege de druilerige weersomstandigheden kwam de Kerfstfair langzaam op gang.
Kerstmuziek van De Kikvorschen uit 's-Hertogenbosch.
Hapjes frituren bij tearoom 't Vlaaienpunt aan de Stationsstraat.
Volkszanger André Hazes junior trok zaterdagavond een volle skihut.
Een van de grootste attracties van de Kerstfair was de activiteit die de Boxtelse brandweer organiseerde op de Markt.