HEILIG HART PAROCHIE

* Pastoraal team. Pastoor J. Grubben en kapelaan G. de Jong, Duinendaal 2, 5281 AP Boxtel. Tel. (0411) 67 22 15. Diaken T. Dankers, Dr. Desainlaan 8, 5062 EK Oisterwijk. Tel. (013) 52 83 708. Diaken P. Flesia, Oude Rijksweg 10, 5298 MC Liempde. Tel. 06-47 24 36 47.

* Parochiesecretariaat. In verband met de feestdagen is het secretariaat op vrijdag 25 december en vrijdag 31 december gesloten. Wanneer men buiten de openingstijden voor dringende zaken een pastor wil bereiken, dan hoort men via het antwoordapparaat het noodnummer.

* Zondagsliturgie. Dit weekend vieren we de vierde zondag van de advent, met als motto 'Je bent gezegend'. 'Gij zijt de gezegende onder de vrouwen'. Deze zin uit het Weesgegroet staat in het evangelie van vandaag en werd voor het eerst uitgesproken door Elisabeth die haar nicht Maria begroet. Maria is gezegend omdat God met haar is. Wij zijn ook gezegend als wij God tot ons toelaten.

* Nachtmis Kerstmis. Het motto luidt: 'Een redder geboren!' Met Kerstmis zingen en bidden we dat Jezus voor ons geboren is. Onze redding is een weerloos Kind liggend in een kribbe, maar wat bedoelen we daarmee?

* Dagmis Eerste Kerstdag. Het motto luidt: 'Aan het licht komen'. Met Kerstmis vieren wij dat God zelf zijn schepping binnentreedt. Hij openbaart zich aan ons. Als een mensenkind komt Hij in deze wereld. Maar tijdens zijn aardse leven komt aan het licht wie Hij werkelijk is. Dit Licht laat Hij ook over ons schijnen. Als wij naar Hem opzien, en we toelaten dat dit Licht over ons leven straalt, dan gebeurt er iets met ons: we gaan onszelf en ook de mensen met wie wij samenleven in een ander perspectief zien. Dan zal aan het licht komen wie wij werkelijk zijn.

* Tweede Kerstdag – Heilige Stefanus. Het motto luidt: 'Bloedgetuige'. Eén dag na het hoogfeest van de Geboorte des Heren viert de kerk het feest van de heilige Stefanus. Doordat deze dag ook wel tweede kerstdag heet, wordt dit feest nog eens extra sterk verbonden met het mysterie van gisteren. De geboorte van een kind en de dood van een man. Het lijkt zo verschillend, maar niets is minder waar. Want het is geen gewone geboorte en geen gewone dood. In Betlehem is God als mens op aarde gekomen. In Jeruzalem is de mens Stefanus naar God opgegaan.

* Doop. Zondag 20 december wordt in de parochie Mason van der Sanden gedoopt. Dat hij mag uitgroeien tot een gelukkig en gelovig christen.

* Ontmoeting. Als afsluiting van de overbrenging van het licht zijn parochianen zaterdag 19 december na de viering van 19.00 uitgenodigd voor een ontmoeting onder de kerstboom voor een kopje koffie of chocomel. Vuurkorven zorgen voor warmte.

* Collecte voor zieken. De leden van de werkgroepen Aandacht voor zieken zullen op kerstavond 24 december en Eerste Kerstdag in de kerk na iedere viering bij de uitgangen collecteren. Ook staat de grote groene bus gereed om er kerstgaven in te deponeren. Deze worden bestemd voor attenties aan zieken, zowel thuis als in het ziekenhuis. Speciaal op dagen als deze willen wij ons met hen verbonden weten opdat door onze aandacht er ook Kerstmis mag zijn in hun bestaan.

* Aandacht voor zieken. Een zieke huisgenoot? Aandacht van de parochie gewenst? Laat het even weten aan de werkgroep Aandacht voor Zieken: Louise Vousten, Van der Voortweg 23, tel. 67 32 40; Bep v.d. Aker, Maria v. Dieststraat 37, tel. 67 61 69; Lies v. Horen, Deken Spieringstraat 22, tel. 67 85 14 of via het parochiesecretariaat, tel. 67 22 15.

Sint-Petrusbasiliek
Boxtel

* Eucharistievieringen vierde zondag van de advent. Zaterdag 19.00 viering met samenzang. Zondag 09.00 (stille mis) en 10.30 (hoogmis met Sint-Petruskoor). Voorganger en predikant is kapelaan G. de Jong.

* Hoogmis. Tijdens de hoogmis zingt het Sint-Petruskoor de vaste gezangen uit de Missa Benedicamus Domino van L. Perosi.

* Orgelprogramma. Vierne-Clair de Lune, Mendelssohn-Andante in D-dur, Rheinberger-Abendfriede, Bruckner-Nachspiel.

* Kerstviering voor peuters en kleuters. Donderdag 24 december is er om 16.00 in de Sint-Petrusbasiliek een korte viering zonder eucharistie voor peuters en kleuters. In deze viering wordt het kerstverhaal voorgelezen en worden enkele kerstliederen gezongen. Voorganger is diaken Flesia.

* Gezinsviering. De viering van 19.00 op donderdag 24 december, kerstavond, is in de Sint-Petrusbasiliek een gezinsviering met praiseband Up Side Down. Deze eucharistieviering is speciaal bedoeld voor de grotere kinderen en hun ouders. Voorganger en predikant in deze viering is pastoor J. Grubben.

* Nachtmis met Con Fervore. Donderdag 24 december om 22.00 is in de Sint-Petrusbasiliek een viering met zanggroep Con Fervore. Voorganger en predikant is pastoor J. Grubben.

* Hoogmis Eerste Kerstdag. Vrijdag 25 december is om 10.30 de hoogmis in de basiliek. Tijdens deze hoogmis zingt het Sint-Petruskoor de vaste gezangen uit Missa in Es kleine terts van W. Andriessen. Voorganger is pastor R.Niessen en de predikant is pastoor J. Grubben.

* Orgelprogramma hoogmis. Balbastre-Noël: 'Ah! Ma Voisine, es-tu fachée'; Dupré-Offertoire: 'Il est né, le divin Enfant'; Guilmant-Puer nobis nascitur, Widor-Toccata.

* Bezoek kerststal. Op Eerste en Tweede Kerstdag is de Sint-Petrusbasiliek van 14.00 tot 16.00 geopend voor een bezoek aan de kerststal.

* Tweede Kerstdag. Op Tweede Kerstdag is er in de Sint-Petrusbasiliek een eucharistieviering om 10.30 met het Verrijzeniskoor. Voorganger en predikant is kapelaan G. de Jong.

* Misintenties. ZATERDAG 19.00 mw. S. Buisman-Groot (jgt); Sjan Valks (mgd); Jo v.d. Boogaard (mgd).

ZONDAG 09.00 voor alle parochianen 10.30 Annie v. Rooij-Muurlink (jgt); Anneke v.d. Langenberg-Karssemakers (mgd); Tiny Röling (mgd); Wim Aarns; Mien Bergman (verj); Renze de Waal; Geert en Cor Vorstenbosch- v. Pinxteren en overleden familie (verj).

MAANDAG 09.00 voor alle overledenen.

DINSDAG 09.00 voor alle overledenen.

WOENSDAG 09.00 voor alle overledenen.

DONDERDAG Kerstavond, 19.00 Simon Verbeek (mgd); Jan en Mien Schoenmakers- v. Wagenberg en zoon Jan Schoenmakers (mgd); Christian en Lisette Heijmans en hun kinderen Remco en Sanne; Henk v.d. Dungen (uit dankbaarheid); Karel Pijnenburg; Renze de Waal; fam. Welvaarts- v. Kemenade; fam. Van Mensvoort- v. Oirschot; pastoor Van Mensvoort; Rianne en Jolanda Hulsen; Zus Wagenaars; Sjaan en Toon Paashuis-Wagenaars; overl. ouders Bart en Tonny v.d. Besselaar- v.d. Velden; Jan Kersten; Maria Popolano (bijzondere intentie); Jan v. Bragt (verj); overl. ouders Van Rumund-Wagenaars; Wim Bergman; Riet Sweere-de Theije (bijzondere intentie); fam. De Theije-Weegenhausen (bijzondere intentie); fam. Sweere-de Koning (bijzondere intentie); Henk en Roelie Plageman en zoon André. 22.00 Ciska v.d. Aker-Verhoeven, Michiel v.d. Aker en zoon Jan v.d. Aker (jgt); Kitty Limberger (jgt); overl. ouders Beijsens en zoon Antoon (jgt); Maria Strijbosch- v. Hooff (mgd); Maria v. Son- v.d. Boogaard (mgd); Hans Meisters; overl. ouders Van Casteren-de Natris, Wim en Patrick; deken Martinus Bertens; Toon de Laat en Marie Strik; uit dankbaarheid.

VRIJDAG Eerste Kerstdag, 10.30 Thea Trieling-Jungst (mgd); Riet Trommelen-Schneijdenberg (mgd); Cornelia v.d. Haagen-Kerkenaar (mgd); pastoor Herman de Beer; Joke v.d. Staak; overl. ouders Van Berkel-Olislagers; zr. Willeminio v. Berkel; witte zuster Francien v. Berkel; Wim Aarns; Toon Op 't Hoog; Leo en Miet Versantvoort- v.d. Struijk (dankbaarheid); overl. ouders Van Beerendonk-Schoonus en Gert en Lia Pronk; Jan Coolen; Kees de Laat; Janus v. Gisbergen; Greet en Piet Boleij en Jo Smits; W. v. Breugel (bijzondere intentie); Jan Roelofs.

ZATERDAG Tweede Kerstdag 10.30 Willem-Jan v.d. Heijden (jgt); Frans Vermeer en overl. ouders Habraken en fam. (jgt); Riek v. Breugel- v. Geel (mgd); Marinus Habraken (mgd); Nelly Bekkers- v. Vught; overl. ouders Van Vught-Smetsers en kinderen; pastoor Eras; overl. ouders Van Hal- v.d. Aker en overleden familieleden; Johan v. Alphen en familie. 10.30 Viering Elisabethsdael/Vinckenrode.

* Intenties Simeonshof. MAANDAG 10.15 eucharistieviering; intenties voor overl. fam. Van Stekelenburg; Anton Jurriëns.

DONDERDAG Kerstavond, 19.00 kerstviering; intenties voor Harrie v. Liempd; Willie v.d. Plas- v.d. Langenberg; ouders Van de Langenberg- v.d. Loo; Sjaan v.d. Langenberg-Leijten; Sjan Op 't Hoog-Timmermans; overl. ouders Berkelmans en zonen Adrie en Frans.

Bridge

Boxtelse kampioenschap

Tijdens het zaterdag gehouden Boxtels bridgekampioenschap heeft het paar José van de Laar en Gerarda van Oirschot de eerste prijs behaald met een score van 59.19 procent. De eerste plaatsen in de diverse lijnen werden bezet door de volgende paren.

A-LIJN: Masha Kleissen/Edgar Wijnen

B-LIJN: Ans en Peter Wagenaar

C-LIJN: A. v. Hastenberg/J. Dobbelsteen

Bridgeclub Boxtel

Uitslagen dinsdag 16 december

A-LIJN

Nico v.d. Poel/Jaap de Wolf        63.54

Francie Geurts/Hans Jolie        62.81

Ton v.d. Horst/Irene Peeters        60.42

B-LIJN

Annie Slaats/Jeanne Dufornee        59.44

Nel Knijnenberg/Tineke v.d. Sande        59.31

Betty & Han Dragt        56.77

Bridgeclub Revanche

Uitslagen donderdag 10 december

A-LIJN

Henk Schalkwijk/Bert Hermkens        63.23

René Verstijnen/Lidy Verstijnen        61.62

Gerard v.d. Wal/Ad v. Os        57.95

Uitslagen dinsdag 15 december

A-LIJN

Ries Dankers/Frans Sedee        67.50

Frank & Henk Schalkwijk        62.85

Guus v.d. Meer/Piet Raaijmakers        62.43

B-LIJN

Bert Hermkens/Albert Wertenbroek        58.28

Ina v. Susante/Jerome v. Helvoort        57.61

Simone v. Thiel/Mien v. Weert        57.08

Bridgeclub Rembrandt

Derde zitting, derde competitie

A-LIJN

Frans Daniëls/Cees v.d. Velden        61.25

Joanna Koppen/Nelly Maas        59.17

Jos Clercx/Henriëtte Peerlings        56.94

B-LIJN

Paul & Marie Jose Ronde        60.83

Peter & Addy Schoonen        57.92

Jan & Marijke Hamels        57.50

Bridgeclub KBO

Uitslag donderdag 10 december

Ine Boom/Anita Segers        61.72

Irene Spoorenberg/Cocky v. Oers        60.94

Mien Kerssens/Gerard Veroude        59.64

Essche Bridgeclub

Uitslag donderdag 10 december

A-LIJN

Anneke en Jo v.d. Aker        65.63

Annie en Ad v. Brunschot        61.46

Riet v.d. Aker/Luus v. Helvoort        59.90

B-LIJN

Elly Zeldenrust/Hugoline Clercx        68.06

Ciska en Cees v. Hal        59.03

Elly v.d. Broek/Frank v. Berkel        56.25

Bridgeclub Liempde

Uitslagen donderdag 10 december

A-LIJN

Echtpaar v. Acht        58.04

Heren v.d. Schans/v.d. Steen        57.80

Heren De Jong/v.d. Laar        57.14

B-LIJN

Dames v.d. Meerakker/v.d. Heijden        62.98

Echtpaar Braken        60.71

Dames v.d. Steer/Eltink        57.20

C-LIJN

Echtpaar v.d. Heijden        70.83

Dames Jussen/Ronde        60.67

Dames v.d. Zanden/Tesser        59.38

Bridgeclub Boxtel

Uitslag kerstdrive 16 december

A-LIJN

Jaap de Wolf/Riet v. Stuivenberg        60.92

Riet Schoonhoven/Sjaan v.d. Meijden        59.97

Ries Dankers/Frans Sedee        58.04

B-LIJN

Cisca v. Hal/Barbara von Geusau        57.61

Johan Braken/Michael Legius        56.28

Jos Jilesen/Lous Frankevijle        55.00

Bridgeclub De Rots

Uitslag woensdag 16 december

A-LIJN

Ruud/Daverveld/Anthonie Moerdijk        57.33

Liesbeth Seinstra/Ger v. Boxtel        54.16

Jan v.d. Borne/Margareth v.d. Weiden        53.91