Afbeelding
Foto: Peter de Koning

ODC, BOXTEL, LSV, DVG, ESSCHE BOYS EN IRENE DOEN MEE

Samen lekker zaalvoetballen in de kerstvakantie

Winterstop? Nee hoor, de voetballers van de zes voetbalclubs in de regio Boxtel willen er in de kerstvakantie niets van weten. Massaal gaan jeugdteams van de zes verenigingen meedoen aan het jaarlijkse zaalvoetbaltoernooi dat in sportcomplex De Braken wordt gehouden. Op vier opeenvolgende dagen komen niet minder dan 87 teams in actie.

Vele honderden jeugdige zaalvoetballers uit Boxtel, Lennisheuvel, Liempde, Esch en Gemonde gaan meedoen aan het toernooi dat elk jaar veel kinderen, ouders en grootouders op de been brengt. Naast ODC en Boxtel zijn ook DVG, Essche Boys en LBC van de partij. LBC is de jeugdafdeling van LSV uit Lennisheuvel; men werkt nauw samen met voetbalclub De Bocht '80 uit Oirschot. Nieuwkomer dit jaar is voetbalvereniging Irene uit Gemonde, die eveneens een aantal teams afvaardigt naar De Braken.

Alle teams worden volgens medeorganisator Jan Staats van voetbalclub Boxtel ingedeeld per leeftijdscategorie en worden op sterkte in poules geplaatst. Ze spelen onderlinge wedstrijden en maken natuurlijk kans op een plek in de finale. De winnaars gaan naar huis met een beker.

PROGRAMMA

Zondag 27 december gaat het zaalvoetbaltoernooi van start met wedstrijden voor D-pupillen. Van 08.30 tot 18.00 uur worden de wedstrijden in De Braken gespeeld. Op dezelfde tijden komen F-pupillen (maandag 28 december) en E-pupillen (dinsdag 29 december) in actie in de sporthal. Op Oudjaarsdag (woensdag 31 december) is De Braken gereserveerd voor een toernooi waaraan alleen mini-pupillen meedoen. Ze spelen hun wedstrijden tussen 08.30 en 12.30 uur.

FOTO BOVEN: Het zaalvoetbaltoernooi in sportcomplex De Braken is een welkome sportieve onderbreking van de winterstop. (Foto: Peter de Koning).