SPANNING IN BRTC-TAFELTENNISSTRIJD

Gevoelige nederlaag koploper Taverbo Sabo

In de Boxtelse Recreatieve Tafeltennis Competitie (BRTC) leed koploper Taverbo Sabo 3 een gevoelige nederlaag tegen het team van Rembrandt. Vanaf het eerste moment was duidelijk dat Rembrandt goed in de wedstrijd zat en het voor de lijstaanvoerder een moeilijke avond zou worden.

In de eerste drie wedstrijden konden Uschi Meeuwis en Henk IJsseldijk slechts één game winnen. Ad Brekelmans en Aukje van den Heuvel wonnen beide in drie games het enkelspel en lieten aan het duo slechts één game in het dubbelspel. Pas toen Daan de Koning achter de tafel verscheen, kwam het eerste punt voor Taverbo Sabo 3 op het scorebord. Hij won van Eric van der Schoot en later ook van Aukje van de Heuvel, maar dat gebeurde pas in de vijfde en beslissende game met 13-11.

Tegen Brekelmans moest hij na een 2-0 voorsprong in de beslissende vijfde game met 11-7 de winst aan de tegenstander laten. Henk IJsseldijk won ternauwernood van Eric van der Schoot en voor Meeuwis was dit keer geen winst te behalen. Zo kwam er een onverwacht grote maar verdiende 7-3 nederlaag op het wedstrijdformulier.

FELLE TEGENSTAND

Sabo Boxtel wilde de nederlaag van vorige week goedmaken tegen Taverbo Sabo 2, maar de nummer vier van de ranglijst wilde deze goede positie niet zomaar uit handen geven en bood tegenstand. Na een 2-2 tussenstand na het dubbelspel, dat pas na een spannende vijfde game gewonnen werd door Hans en Ad van Weert van Sabo Boxtel, liep die ploeg verder weg naar een 5-3 voorsprong.

Maar in de laatste twee partijen konden Joop van Eijk en Hans Fonken de laatste twee punten dankzij winst op Wim van Aarle en Hans van Weert naar zich toe trekken en er zo een 5-5 gelijkspel uitslepen. Voor Sabo Boxtel bleef Wim van Aarle deze keer zonder winst en kon Hans van Weert slechts één punt scoren. Voor Taverbo Sabo 2 scoorden Fonken en Mari van Dijk ieder twee punten, Van Eijk kon hier één punt aan toevoegen.

NEGATIEVE SPIRAAL

Voor Taverbo Sabo 4 kwam er na drie nederlagen een eind aan de negatieve spiraal door een ruime 7-3 overwinning op Bat Boys. De grote nederlaag kwam hard aan. Peter de Rooij was voor Taverbo Sabo 4 weer eens goed voor drie overwinningen en zijn teamgenoten Raymond de Boer en Toon van Geel voegden er ieder twee punten aan toe. Voor Bat Boys wist Rob van Grinsven twee punten te scoren en samen met Paul Kuijs was hij ook bij de winst in het dubbelspel betrokken. Kuijs en Tim Schalkx konden in het enkelspel geen punten bij laten schrijven.

De tafeltennissers van De Dommel konden een grote stap maken om verder van de onderste posities op de ranglijst te geraken. Winst op rode lantaarndrager De Firma Fotografie zou hier een grote bijdrage aan kunnen leveren. Voor De Firma Fotografie was het een groot nadeel dat het slechts met twee man aan de tafel kon komen. Ad van Lier, Wim Jansen en Ad de Man hadden nu ieder aan een overwinning op Stef Schellekens voldoende om de winst binnen te halen.

Henk van de Laak van De Firma Fotografie bood de maximale tegenstand en wist zijn drie enkelspelen wel in winst om te zetten. Hij zorgde samen met Schellekens voor het vierde punt in het dubbelspel, zodat er voor hem toch nog een positief resultaat op het scorebord verscheen. Eindstand: 6-4.

Uitslagen maandag 7 december

Taverbo Sabo 2 – Sabo Boxtel        5-5

Taverbo Sabo 3 – Rembrandt        3-7

Taverbo Sabo 4 – Bat Boys        7-3

De Firma Fotografie – De Dommel        4-6


Judoclub Liempde

lanceert cursus

weerbaarheid

Judo Club Liempde organiseert vanaf dinsdag 5 januari een weerbaarheidscursus waarbij valtraining wordt gecombineerd met zelfverdediging. Deze cursus bestaat uit vijf lessen en is bedoeld voor iedereen vanaf 16 jaar oud.

Vrijwel alle valblessures ontstaan doordat mensen niet weten hoe ze moeten reageren als ze ten val komen. Tijdens de cursus van de Liempdse judovereniging wordt hier aandacht aan besteed. Daarnaast richt de cursus zich op eenvoudige en effectieve handelingen om deelnemers weerbaarder te maken. De lessen hebben een sportief karakter, maar mensen hoeven geen sportieve achtergrond te hebben om aan de cursus deel te nemen.

De val- en weerbaarheidscursus wordt verzorgd door een opgeleide valtrainer en zelfverdedigingsdocent. Daarnaast is er een fysiotherapeut aanwezig die de cursisten begeleidt. De trainingen vinden plaats op blote voeten, sportkleding is gewenst. De eerste les start op dinsdag 5 januari en vindt plaats van 20.00 tot 21.30 uur in de gymzaal van basisschool De Oversteek in Liempde. De kosten bedragen 35 euro voor vijf lessen. Inschrijven is mogelijk via e-mailadres info@judoclubliempde.nl.