VERBOUWING TOT WERELDHUIS INGRIJPEND

Bewoners Molenweide tijdelijk naar Vught

MARC CLEUTJENS

Alle honderd bewoners van Molenweide in Boxtel verhuizen medio volgend jaar tijdelijk naar Vught. De verbouwing van het woonzorgcentrum aan de Achterberghstraat tot Wereldhuis is zó ingrijpend dat Zorggroep Elde heeft besloten alle bewoners ongeveer zes maanden elders te huisvesten.

Tussen september 2016 en april 2017 worden de bewoners van Molenweide ondergebracht in woonzorgcentrum De Braacken in Vught. Na afronding van de verbouwing van het Boxtelse woonzorgcentrum keren de bewoners terug. Gelijktijdig vestigen ook de cliënten van de woonzorgcentra Sefkat aan de Bosscheweg in Boxtel en Nieuw-Beekvliet in Sint-Michielsgestel zich aan de Achterberghstraat en ontstaat een Wereldhuis waar multiculturele zorg wordt aangeboden aan maximaal 140 ouderen.

Directeur Jan-Kees Metz vertelt deze week in Brabants Centrum dat het Wereldhuis een van de eerste zorgcentra in Nederland wordt waar mensen uit alle culturen zich thuis zullen voelen. Naast de bewoners met een christelijke achtergrond - soms verbonden aan een communiteit zoals de zusters JMJ, witte zusters en de paters assumptionisten - biedt Molenweide straks gastvrij zorg aan de veertig bewoners van Nieuw Beekvliet, die oorspronkelijk afkomstig zijn uit de overzeese gebieden. Het zijn voornamelijk ouderen met een Javaanse, Molukse en Surinaamse achtergrond.

Vanuit verpleeghuis Sefkat verhuizen 22 ouderen met een islamitische identiteit naar het Wereldhuis. Voor deze doelgroep wordt een gebedsruimte gerealiseerd die los staat van de huidige kapel.

Op pagina 5: 'Wereldhuis Boxtel biedt eenheid in verscheidenheid'


Run op all-inclusive
abonnement
Brabants Centrum

Het all-inclusive abonnement, dat vorige week werd gelanceerd, blijkt een schot in de roos. Voor hetzelfde geld een digitale krant en ledenvoordelen blijkt een goede keuze.

Vanaf vrijdag kreeg de administratie van stichting Brabants Centrum de vele honderden aanvragen voor gratis opwaardering van het abonnement bijna niet verwerkt. En nog iedere dag stromen de aanvragen binnen. Ook deze week staat in deze krant uitleg over het all-inclusive abonnement van Brabants Centrum. Kijk op www.brabantscentrum.nl/opwaarderen of lees de advertentie in deze krant.