Afbeelding
Foto: Peter de Koning

VOORVERKOOP ROCKOPERA IN HEILIG HARTKERK VAN START

Boxtel warmt op voor 'Jesus Christ in Concert'

De langverwachte voorverkoop voor de Boxtelse versie van Jesus Christ Superstar is vandaag van start gegaan. Onder de titel 'Jesus Christ in Concert' wordt op 18, 19 en 20 maart 2016 een groots en meeslepende theaterspektakel opgevoerd in de voormalige Heilig Hartkerk. Per voorstelling is er plaats voor maximaal 450 bezoekers.

De cast van 'Jesus Christ in Concert' repeteert elke woensdagavond voor de voorstellingen waarvoor al wekenlang veel belangstelling bestaat. Toen gisteravond de repetitie niet door kon gaan, besloten de zangers en acteurs niet huiswaarts te keren, maar samen een pilsje en een wijntje te gaan drinken in - hoe toepasselijk - café De Kerk aan de Oude Kerkstraat. En daar werd niet alleen de film Jesus Christ Superstar bekeken; vrijwel alle liedjes werden woordelijk meegezongen...

De Heilig Hartkerk wordt tijdens de voorstellingen omgedoopt in een eigentijds muziektheater waar moderne decorstukken de aankleding van de rockopera zullen bepalen. Op het altaar komt een groot podium, maar ook elders in de kerk zal het publiek verrast worden met zang, dans en theater. Initiatiefnemer Roeland Heesbeen noemt Jesus Christ in Concert een belevenis.

Brabants Centrum besteedt op pagina 19 uitgebreid aandacht aan Jesus Christ in Concert.

FOTO BOVEN: De cast van 'Jesus Christ in Concert' zingt in café De Kerk mee met de film Jesus Christ Superstar. (Foto: Peter de Koning).